Gündem Mescid İmamları DEAŞ’lı çıktı

Mescid İmamları DEAŞ’lı çıktı

13.06.2018 - 16:16 | Son Güncellenme:

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik olarak yapılan çalışmalarda örgüt tarafından radikal İslamcı yayın yapan bir derginin çalışanları arasına yerleştirilen DEAŞ mensubu sözde 2 imam 2 dergi çalışanıyla birlikte gözaltına alındı. İleriye dönük bir eylem planı çerçevesindeki plan doğrultusunda görevlendirildikleri belirlenen 2 örgüt mensubu sözde imamın, kendilerine destek ve güç bulmak için kendilerini din alimi olarak tanıtarak dergi camiası içerisine sızdıkları tespit edildi.

Mescid İmamları DEAŞ’lı çıktı

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, cezaevinde tutuklu bulunan radikal İslâmcı "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk’ın başını çektiği bir dergi camiasına operasyon düzenlendi.

Bağcılar’da dün sabaha karşı düzenlenen operasyonda, E.Y. ve Ö.Y. isimli şahıslar terör örgütü DEAŞ mensubu olup, örgüt adına ileriye dönük eylem yapmak için örgüt kamplarından bir süre önce yurda giriş yaptıkları ve plan çerçevesinde hazırlık yaparken yakalanıp gözaltına alındıkları öğrenildi.

Hanzalacılar olarak bilinen radikal İslamcı Tevhid grubunun içerisine sızarak kendilerini din alimi olarak tanıtıp örgütün mescidinde imamlık yaptıkları belirlenen iki örgüt mensubuyla birlikte kendilerini grubun içerisine sokan C.Y ve M.Ç isimli şahıslarda gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Teröristlerin, İstanbul Emniyeti’ndeki sorgusu sürüyor.

Hizbullah ve El Kaide soruşturmalarının kilit ismi olarak bilinen ve halen DEAŞ üyeliğiyle cezaevinde bulunan ancak DEAŞ'lı olmadığını her mahkemede savunan Bayancuk'un bşını çektiği derginin mescidinden çıkan 2 DEAŞ lının örgüt tarafından sabotaj ve suikast eğtiminden geçirilerek yurda gönderilen teröristler olduğu öğrenildi.