Osmaniye Meslek Lisesi Öğrencilerinden İyilik Hareketi

Meslek Lisesi Öğrencilerinden İyilik Hareketi

04.04.2018 - 09:24 | Son Güncellenme:

.

Meslek Lisesi Öğrencilerinden İyilik Hareketi

Osmaniye’de bir grup meslek lisesi öğrencisi, maddi durumu iyi olmayan bir ailenin evinin balkon ve merdiven korkuluklarını okuldaki atölyede hazırladıktan sonra evde montajını yaptı.
Toprakkale ilçesi Tüysüz Beldesi sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yolbulan Baştuğ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi metal bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Meslek Liseleri Aileleri Buluşuyor” projesi kapsamında Büyük Tüysüz Mahallesi’nde bulunan bir evin merdiven ve balkon korkuluğunu okuldaki atölyelerinde bir hafta süren çalışmanın ardından tamamlayarak montajını yaptılar.
Proje kapsamında gençlerin çalışmalarını yerinde görmek için Toprakkale Kaymakam Vekili Mehmet Kaya, ev sahibi Hatice Gündoğdu (68) ile sohbet etti.
Eline kaynak makinesini alan Kaya, "Benim de emeğin geçsin" diyerek kaynak yaptı. Kaya, “Proje kapsamında ihtiyaç sahibi bir velimizin evinde bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Elime bu yaşıma kadar kaynak makinesi almamıştım ama burada ilk defa kaynak yapmak nasip oldu. Yaptığım kaynak takdir edildi, elimiz yatkın herhalde” dedi.
Proje kapsamında korkuluk montajını yapan öğrenciler arasında yer alan Abdullah Çakalcı ise "Buraya geldiğimizde evin okulumuzdan bir arkadaşımızın evi olduğunu öğrendik bu durum projeye daha büyük anlam kattı, daha büyük bir mutluluk yaşadık” şeklinde konuştu.
Evinin korkuluk ve merdivenleri yapılan 68 yaşındaki Hatice Gündoğdu da, “Oğlum 20 yıl önce kendi imkanları ile bir ev yaptırmaya karar verdi. Sürekli ve düzenli işi olmadığı için gücümüz evimizi tamamlamaya yetmedi. Evimizin iç, dış sıvası ve boyası yok. 2 odasını kullanabilir hale getirebildik. Bir odamızın kapı ve penceresi yok. Evimizin balkon ve merdivenin korkuluğu yoktu. Şu an Yolbulan Baştuğ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan torunum 15 yaşında. O bebekken balkonunun korkuluğu olmadığı için korku dolu anlar yaşardık. Uykusu arasında gider balkondan düşer, çok korkardık” diye konuştu.
Gündoğdu, "Bugün burada bulunan öğrencilerden Allah razı olsun, onlara uzun ömürler versin. Derslerinde başarılı olsunlar" diyerek gençlere dua etti.