Ankara Meslek Lisesinden, Tübitak Bilim Fuarı

Meslek Lisesinden, Tübitak Bilim Fuarı

15.05.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Meslek Lisesinden, Tübitak Bilim Fuarı

ANTALYA (AA) - Antalya'da Konyaaltı Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenecek "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda önemli projeler sergilenecek.

Haberin Devamı

Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, rehber öğretmenleri gözetiminde hazırladığı projeler, okulun ev sahipliğinde 23-24 Mayıs'ta düzenlenecek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilenecek.

Fuar kapsamında okul müdürü Ali Yerli, müdür yardımcısı Gürgör Oruç ve coğrafya öğretmeni koordinatör Levent Erdoğdu, Lara'da bir kafede basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yerli, burada yaptığı konuşmada, üç yıldır Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini, üzerinde ciddi emekler verdikleri projelerin öğrencilerin emeğiyle oluştuğunu söyledi.

TÜBİTAK projeleri kapsamında dünyayı daha iyi tanıyabilmek için 3 boyutlu yeryüzü maket çalışmalarından, kuş yuvalarının yangından korunmasını sağlayacak sisteme, ilaç saatlerini ışık ve sesli ikazla hatırlatan ilaç kutusundan işitme engellilere yönelik projelere kadar 11 çalışma yaptıklarını anlatan Yerli, projelerde 150 civarında öğrencinin görev aldığını anlattı.

Haberin Devamı

Kırsal kesimdeki bir okul olmalarına rağmen TÜBİTAK'ta finale kalabilecek projeler yaptıklarını bildiren Yerli, her yıl 250 mezun verdiklerini ve bunun en az 200'ünün iş garantili mezun olduğunu ifade etti.

Koordinatör Erdoğdu ise öğrencilerinin önemli ve gelecek vaat eden çalışmalar yaptığını, birçok projenin patenti için başvuruda bulunduklarını söyledi.