Siyaset 'Meslek lisesini, memleket meselesi olarak görüyoruz'

'Meslek lisesini, memleket meselesi olarak görüyoruz'

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’nca parti genel merkezi fuaye salonunda düzenlenen “Gençlerin Gözünden Eğitimde Kademeler Arası Geçiş Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı.

Meslek lisesini, memleket meselesi  olarak görüyoruz

Yenilenen müfredata ilişkin bilgi veren Yılmaz, bu zamana kadar yapılmış en çağdaş, en demokratik ve en bilimsel müfredatı yaptıklarını ileri sürdü. Yılmaz, bu yıl ilk defa ilkokulda okuyan ve Türkçe, matematik derslerinden destek ihtiyacı olan öğrencilere, ek yetiştirme programı uygulayacaklarını belirterek, öğrencilerin matematik ve Türkçe okuryazarlığına sahip olmalarını istediklerini söyledi. Yılmaz 12 ilde kurdukları 19 tematik meslek lisesinin ilk defa bu yıl öğrenci aldığını belirterek, “Meslek lisesini, memleket meselesi olarak görüyoruz” dedi.

“Gençler TEOG, LYS, YGS, KPSS gibi sınavların birinden bir diğerine koşarken, birey olarak kendilerini unutmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde öğrencilerin projelerinin, başarılarının ve becerilerinin öne çıkmasını istiyoruz. Okullarımızın aldığı patentlerle, verdiği projelerle çağın gerektirdiği becerileri öğrencilere kazandırıp kazandırmadığı hususunda öne çıkmasını istiyoruz. Sınav, öğrencilerin neyi bilmediğini değil, neyi bildiğini ölçmelidir. Ona göre yetenekleri tespit edip, daha iyi yönlendirme yapılmalıdır diyoruz.”

Daha sonra basına kapalı devam eden çalıştayda, TEOG sınavının yerine hazırlanan sisteme ilişkin görüşlerin yer alacağı rapor hazırlanacak.