Kırklareli MESUT YAR VİZE'DE TANITIM BELGESELİ ÇEKTİ

MESUT YAR VİZE'DE TANITIM BELGESELİ ÇEKTİ

24.07.2014 - 13:58 | Son Güncellenme:

.

MESUT YAR VİZEDE TANITIM BELGESELİ ÇEKTİ

Arkeolog, Televizyon Yapımcısı ve Gazeteci Mesut Yar ve ekibi, Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kale mahallesinde tanıtım belgeseli çekti.
Belgesel çekimi öncesinde Belediye Başkanı Sedat Balkı ile görüşen ünlü televizyoncu Mesut Yar, "Türkiye topraklarında var olmuş tarihi ve antik rotaların, antik kentlerin, güçlü orduların, eski kralların ve kervanların izini sürdüğümüz ve TRT Okul Kanalında 'Krallar, Ordular, Kervanlar' programında yayınlanmak üzere ilçeniz Kale Mahallesinde bulunan Vize Kalesi ve Surları, Karakoçak Tepe, Gazi Süleyman Paşa Camii (Küçük Ayasofya), Şerbetdar Hasan Bey Camii ve Antik Tiyatro’nun tarihi ile ilçenin doğal güzelliklerinin çekimi yapılacak" dedi.
Belediye Başkanı Sedat Balkı da ünlü televizyoncu ve gazeteci Mesut Yar ve ekibine çekimler esnasında belediye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Balkı, Vize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan belgesel filmi için Mesut Yar ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ederek, Vize’ye özgü çeşitli hediyeler verdi.