Siyaset Metal eskimesi görüyorum

Metal eskimesi görüyorum

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partide yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde teşkilatlarında yenilenmeye gideceklerini ifade ette. Erdoğan, Ak Parti MKYK’nın ardından Bakanlar Kurulu ve MKYK üyeleri ile grup başkanvekillerine Ak Parti Genel Merkezi’nde eşli iftar verdi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Metal eskimesi görüyorum

BİZE TEVAZU YAKIŞIR: Ak Parti’nin 15 yıla yakın zamandır iktidarda kalmasının sırrı sürekli kendini yenileme iradesine sahip olmasıdır. MKYK üyeleri arasında 20’li yaşların başında gençlerimiz bulunuyor. 21 ve 23 yaşında genç kızlarımız var. Cumhuriyet tarihinde siyasi parti yapılanmaları içinde hiçbir siyasi hareket bunu gerçekleşmemiştir. Gençliğe inanmıyorlardı, güvenleri yoktu. Yaş ortalaması 47 olan MKYK’da 16 arkadaşımız 40 ve daha altı yaş mensubu. Vekillerin yaş ortalaması biraz daha fazla; 52. MKYK’da da özellikle söyledim; bize tevazu yakışır. Yönetim sistemi değişikliği ardından millete verilen sözleri yapmamız için bahane ve engel kalmadı. İlk seçim yılı olan 2019’a kadar yoğun, netice almaya yönelik program uygulamaya mecburuz. Bugün söyledim; bakanlarımızdan 180 günlük çalışma raporu bekliyorum. Bu rapor, iktidara geldiğimiz günlerde 100 günlük program gibi günlük hayata dokunan çözümleri içeren, pratik teklifleri içermelidir. Bu bizim yol haritamız da olacak.

Haberin Devamı

NETİCEYE ULAŞTIRACAĞIZ: Partimizin de teşkilatlarla ilgili çalışmaları tamamlayıp seçim hazırlıklarına başlaması gerekiyor. Bu yıl sonuna kadar il ve ilçe belde yönetimlerini yenilemek zorundayız. Metal eskimesi görüyorum. Belediyelerde ne gibi eksiklikler var, şikayetler nedir bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir ekip burada (partide), bir ekip de cumhurbaşkanlığı makamında oluşturacağız. Yoğun bir kontrol mekanizmasını çalıştıracağız. Aldığımız şikayetleri neticeye ulaştırmamız gerekiyor.MİLLETİ RAHATLATMALIYIZ: Son 3 yıldır ülke ve millet olarak çok yorulduk. Gezi, 17-25 Aralık darbe girişimi, 2014 yerel seçimi, 2015’te iki seçim, PKK’nın hendek eylemleri ve DEAŞ’ın saldırıları kanlı boyuta ulaştı. FETÖ darbe girişimi ile adeta zirveye ulaşan; 16 Nisan ile final yapan süreç yaşadık. Pek çok ülkenin yarım yüzyılda yaşamadığı hadiseyi biz 3 yıla sığdırdık. Milletimiz bu saldırıların hepsinde de yanımızda yer aldı. Güçlü bir destek verdi. Üst üste pek çok fedakarlık talep ettiğimiz milletimizi rahatlatacak bir paket ile gitmeliyiz. Daha derinlikli bir eylem planı ile karşılarına çıkacağız. 2023 hedeflerinin provası mahiyetindeki bu çalışmaları hızla yürüteceğiz. Küresel yeniden yapılanma sürecinde karşımıza çıkacak sınamaları güçlü şekilde karşılamak için bu dönemi iyi değerlendirmeliyiz. Tek bir gün, tek bir saat dahi gündemimizdeki meselelere yoğunlaşmalıyız.

Haberin Devamı

İşi hafife almayın

Erodğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “180 günlük programı haziran sonu itibarı ile başlayacağız. Hazırlık için yeteri kadar zaman var. Ramazanın bereketinden de beslenmeyi ihmal etmeyin. Ana kademe, bunun yanında kadın kolları, gençlik kollarına özellikle ricada bulunuyorum; aman artık işi hafife almayacağız. Türkiye’de tüm siyasi hareketlerin gıpta ile baktığı çalışmayı ülkemizde sergileyeceğiz. ‘Şu ne yapıyor’, ‘bu ne yapıyor’ diye cevap yetiştirme gayretine gerek yok. ‘Biz ne yapıyoruz’ sorusunu soracağız. Bu soruya verilen cevaptan sonra kimse bizi tutamayacaktır.”

Metal eskimesi görüyorum

‘Uzun ince bir yoldayız’

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım da iftarda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

AYDINLIĞA GÜN SAYIYORUZ: Biz yüreğinde Anadolu olan siyasi bir hareketiz. İhtiyaç sahiplerinin durumunu iyi biliriz. Bu duruşumuzu milletle iç içe olmaya özen göstereceğiz. Bu hareket medya pazarlarında, salon toplantılarından kurulmadı, yüreği memleket sevdası ile çarpan başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir avuç Türkiye sevdalısı ile başladı. Gelenler oldu gidenler oldu ama insanımıza olan sevdamızdan hiçbir şey eksilmedi. Uzun ince bir yoldayız, önümüzde 2 seneden biraz fazla zaman var. 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tanışmış olacağız. Her günümüzü aşkla şevkle azimle çalışarak geçireceğiz. Ülkemizin aydınlığına gün sayıyoruz.

HADDİ AŞAN AÇIKLAMALAR: Yılın ilk 4 ayında 1 milyondan fazla vatandaşa iş ve aş temin ettik. Yanı başımızda gecekondu devleti kura hayali kuranlara göz açtırmıyoruz. Suriye, Irak, İran da farklı adlarla faaliyet gösteren terör örgütlerinin kış operasyonu ile belini kırdık. Devlet içindeki paralel çeteyi hukuk içinde tasfiye ediyoruz. Ölçümüz merhamet değil, adaletle iş görmektir. Devam eden yargılamalar konusunda haddi aşan açıklamalara da şahit oluyoruz. Kimse FETÖ ile mücadeleyi içi boş ithamlarla sulandırma gayretine girmesin. Bağımsız ve tarafsız mahkemelerde hukuk içinde yargılamalar sürüyor.