Siyaset ‘Metal yorgunluğu’ Temurci’yi de vurdu

‘Metal yorgunluğu’ Temurci’yi de vurdu

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’de ‘metal yorgunluğu’yla başlayan istifa dalgasına İstanbul İl Başkanı Temurci de kapıldı. Genel Merkez’den önceki gece gelen telefonun ardından dün sabah istifa eden Temurci, “Biz bu davanın neferiyiz” dedi.

‘Metal yorgunluğu’ Temurci’yi de vurdu

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 8 Şubat 2015’ten beri sürdürdüğü görevinden tam üç yıl sonra istifa etti. Temurci, “Makamlar ve mevkiler geçici, davamız kalıcıdır. Biz bu davanın neferiyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Temurci, alkışlar arasında salona girdi. Gece Genel Merkez’den arandığını söyleyerek sözlerine başlayan Temurcu, “Bugün benim için çok özel birgün. Dün (önceki gün) saat 22.45’te Genel Merkezimizden arandığımda 8 Şubat’tı, bugün 9 Şubat. Çok güzel bir tevafuk” dedi.

Görev süresinde yaptığı bazı çalışmaları anlatan Temurci, “Onurla şerefle geldiğim AK Parti İl Başkanlığı görevinden mutlulukla ayrılıyorum. 3 yılda zorlu bir dönem geçirdik. Makamlar ve mevkiler geçici, davamız kalıcıdır. Biz bu davanın neferiyiz... Bizde değişim, bir bayrak yarışı, yeni bir motivasyondur. İnancım odur ki, önümüzdeki dönemde görevi devralacak arkadaşımız bu başarı çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, bizler de bu davanın bir neferi olarak her zaman onun yanında olacağız.” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti siyasi hareketinin en önemli merkezinin İstanbul olduğunu dile getiren Temurci, “İstanbul, davadır. İstanbul, sevdadır. İstanbul, bizim gözbebeğimiz, umudumuzun kaynağıdır. İstanbul emanetine, bu mukaddes sorumluluğu üstlendiğim ilk günden itibaren Ak Parti’nin bayrağına, Ak davanın değerlerine onurla ve kararlılıkla sahip çıktım” diye devam etti.

‘Davamız geleceğimiz’

“Biz sırat-ı müstakimin yolcularıyız” diyen Temurci şöyle devam etti: “Davamız bizim hayatımızdır, geleceğimizdir. Kişisel hukukların, teşkilat hukukunun, dava hukukunun korunması, bu süreçlerin partimiz adına zaferle sonuçlanması için hayati gereklilik arz etmektedir. Ülkemiz 2019 seçimlerine doğru hızla yol alıyor. Recep Tayyip Erdoğan bu partinin kurucu lideri, davamızın lideri. İkinci kez göreve gelmesinden sonra, partimiz bir yenilenme ve değişim süreci içine girmiştir. Bu yeni dönemin partimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız görevden ayrıldı, hamdolsun İstanbul’a yakışan bir nezaketle bu süreçleri hep birlikte yönettik. Birilerinin adamı değil, tüm kardeşlerimizi kucaklayarak bu davanın adamı olmak bizim teşkilatlarda en birincil vazifemiz olmuştur... Onurla, şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimden hamdolsun yine büyük bir onurla ayrılmanın bahtiyarlığı içindeyim.”

Haberin Devamı

Temurci, açıklamalarının ardından parti teşkilatından helallik istedi.