Gündem Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Yarın öğlen başlıyor...

Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Yarın öğlen başlıyor...

23.07.2018 - 09:34 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre bugün öğle saatlerinden itibaren Trakya kesiminin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Şen ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada yarın Marmara'da dolu beklediklerini duyurdu.

Meteorolojiden çok önemli uyarı Yarın öğlen başlıyor...

İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 37 dereceye kadar yükselirken, parçalı ve az bulutlu bir gün bekleniyor. Yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıklar İstanbul ve çevresinde 45-48 dereceyi bulacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bitlis, Muş, Van, Artvin ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trakya kesiminin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , "Trakya'da bugün öğleden sonra başlayacak yağış yarın öğlen saatlerinde İstanbul'da da başlayacaktır. Meterekareye bazen 50 kg'ın üzerinde yağış görülecektir. Yağışın süresi çok önemli, bu şiddette yarım saat yağarsa su baskınlarına neden olur" dedi.

Meteorolojiden çok önemli uyarı Yarın öğlen başlıyor...