Gündem Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! İstanbul hava durumu

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! İstanbul hava durumu

26.05.2019 - 11:57 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yurdun büyük bölümünde parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Peki İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak?

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında yurdun büyük bölümünde parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklendiği duyuruldu. Doğu Anadolu'da yer alan Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu. Peki İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak? İşte il il hava durumu rraporu ve son dakika gelişmeleri...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor.

Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğuda 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik bulunmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu'daki 4 ilde sağanak bekleniyor

Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak bekleniyor Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Kars ve Ardahan'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve güneybatı yönlerinden hafif ve orta kuvvette, Ağrı genelinde 60 ila 90 kilometre hızında kuvvetli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 16, Erzincan ve Tunceli'de 13, Ağrı'da 7, Erzurum'da 6, Kars ve Ardahan'da 4 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Iğdır'da 31, Tunceli'de 27, Erzincan'da 26, Ağrı'da 25, Kars'ta 21, Erzurum'da 20 ve Ardahan'da 18 derece olacak.

Haberin Devamı

Yetkililer, Ağrı genelinde beklenen kuvvetli fırtınada olası ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.