Gündem Meteoroloji'den hava durumu açıklaması

Meteoroloji'den hava durumu açıklaması

25.12.2014 - 12:42 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu ile ilgili alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında düşüş yaşanırken Cumartesi yağışların olacağını kaydetmişti. İstanbul bu sabah başlayan yağışlı hava yarın nasıl olacak? İşte yurt genelinde hava durumu ve meteorolojinin son açıklamalar...

Meteorolojiden hava durumu açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Sivas dışında İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Şanlıurfa ve Mardin dışında Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Amasya, Çorum, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Antalya, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, Antalya, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (lokal su baskını vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Balıkesir'in batı kıyılarında, zamanla İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Sivas dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, sabah saatlerinde Çankırı ile gece saatlerinde Çankırı, Kırşehir, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Sinop dışında bölge genelinde kuvvetli, gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun ve Amasya çevrelerinde yağmur, Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ile öğle saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.