Gündem Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili son açıklama! (İstanbul'da havalar nasıl olacak?)

Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili son açıklama! (İstanbul'da havalar nasıl olacak?)

09.05.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ile ilgili son açıklama geldi. Açıklamaya göre Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz'de, bugün öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak ve dolu yağışları bekleniyor. Yağışların, Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya , Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun kuzey çevrelerinde görüleceği belirtildi. Peki İstanbul'da havalar nasıl olacak?

Meteorolojiden hava durumu ile ilgili son açıklama (İstanbulda havalar nasıl olacak)

Hava Durumu Marmara ve Ege'de rüzgarın kuzeye dönmesiyle beraber sıcaklık azalmaya başladı. Gök gürültülü sağanak yağışlar var. Hava Perşembeden itibaren açıyor. Sıcaklık büyük adımlarla tırmanıyor. Akdeniz'de hava parçalı bulutlu İç Anadolu'da ise yağışlar var. Bölgenin büyük kısmında etkili yağışlar perşembe günü yalnızca doğusunda devam edecek. Cuma günü bölgeyi terk edecek.

Haberin Devamı

Karadeniz'de de gök gürültülü sağanak yağışlar var. Doğu Karadeniz'de perşembe günü devam edecek cuma günü kesmiş olacak. Sıcaklıkta en büyük tırmanış hafta sonu da olacak daha çok pazar günü Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağışlar var. Güneydoğu'da ise en fazla parçalı bulutlar artabiliyor. Yarın öbür gün biraz azalış olacak.

Meteoroloji'den, bazı bölgelerde kuvvetli yağış nedeniyle su baskını, yıldırım, sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 9 Mayıs'ta öğle saatlerinden sonra ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde başlayan yağışların, Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya , Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu'nun kuzey çevrelerinde yerel olarak kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak ve dolu yağışlarına neden olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" şeklinde uyarılarda bulunuldu.

Haberin Devamı

10 MAYIS 2017 İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ayrıca yurdun bazı bölgelerinde, dün gece ve bugün kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği belirtildi. Kuvvetli fırtına nedeniyle çatı uçması ve ağaç veya direklerin devrilmesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapılarak, "Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde, yarın gündüz saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.