Gündem Son Dakika... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Bazı seferler iptal edildi

Son Dakika... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Bazı seferler iptal edildi

25.09.2018 - 22:04 | Son Güncellenme:

Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğudan kuvvetli esen rüzgarın, bu sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırması bekleniyor. İDO'dan yapılan açıklamada da bu sabah gerçekleştirilecek olan bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Son Dakika... Meteorolojiden peş peşe uyarılar Bazı seferler iptal edildi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, halen bölgede kuzeydoğudan (poyraz) kuvvetli esen rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak bölgede fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 27 Eylül Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İDO BAZI SEFERLERİN İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın (26 Eylül) sabah yapılması planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İDO'un açıklamasına göre iptal edilen seferler şöyle:

26.09.2018 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy 08:30 seferi,
26.09.2018 Kadıköy-Yenikapı-Bursa 07:50 seferi,
26.09.2018 Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07:45 seferi,

KAPATEPE-GÖKÇEADA SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle yarın (26 Eylül) Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 07.00, 13.00 ve 19.00 ile Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 10.00, 16.00 ve 21.00'de yapılması planlanan arabalı vapur seferleri iptal edildi.

Öte yandan Bozcaada-Geyikli arasında saat 22.00'de yapılması planlanan sefer yapılamadı, 24.00'de yapılması planlanan sefer ise geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, seferlerin fırtınanın dinmesinin ardından yeniden yapılacağını bildirdi.

İZMİR'DE DENİZ ULAŞIMINA OLUMSUZ HAVA ENGELİ

İzmir'de elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı deniz seferleri iptal edildi.

İZDENİZ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saat 18.00 Konak-Güzelbahçe, 19.30 Güzelbahçe-Konak- Karşıyaka ve 26 Eylül tarihli Karşıyaka-Konak-Güzelbahçe seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Perşembe akşamına kadar etkili olması beklenen rüzgarın hızının 33 deniz miline ulaştığı belirtilen açıklamada, yolcuların emniyeti için hava koşulları normale dönünceye kadar Güzelbahçe seferlerinin yapılamayacağı kaydedildi.