Gündem Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! Dolu yağacak

Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! Dolu yağacak

20.05.2018 - 22:27 | Son Güncellenme:

Tam yaz geldi derken Türkiye pazar gününü yağışlı havanın etkisi altında geçirdi. Ankara'yı etkisi altına alan yağışın bu hafta yurdun birçok kesiminde etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Dolu yağacak

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Kars ve Ardahan'da yarın gök gürültülü sağanak ve dolu bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün 11.00 ile 18.00 saatleri arasında bölge genelinde kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve yer yer dolunun etkili olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Erzurum'un yanı sıra Ardahan ve Kars kent merkezlerinde de etkili olacağı öngörülen yağış dolayısıyla metrekareye 6 ila 20 kilogram yağış düşmesi bekleniyor. Yetkililer, sağanak ve dolu nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Sağanak yağışın etkisi olduğu Ankara'da 5 gün boyunca yağmurlu hava etkisini gösterecek. Pazartesi ve salı günleri Ankara'da gökgürültülü sağanak yağış devam edecek. İşte Ankara'nın 5 günlük hava durumu tahmini:

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Dolu yağacak

İSTANBUL'DA CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

İstanbul haftaya güneşli havanın etkisiyle başlayacak. Perşembe gününe kadar devam edecek olan güneşli hava cuma günü kendisini gökgürültülü sağanak yağışa bıracak.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Dolu yağacak

HAFTANIN SON GÜNÜ YURDUN BÜYÜK BÖLÜMÜ YAĞIŞLI

5 günlük hava durumu tahminine baktığımız zaman haftanın son günü yurdun büyük kısmında sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde hissedileceği bu hafta cuma günü yoğun yağış bekleniyor.

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Dolu yağacak