Gündem Meteoroloji hava durumu tahminleri

Meteoroloji hava durumu tahminleri

11.12.2014 - 10:09 | Son Güncellenme:

Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre İstanbul ve yurt genelinde hava durumu tahminlerini sizler için derledik. Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapılan bölgeler nereler? İşte meteorolojiden son hava durumu ölçümleri.

Meteoroloji hava durumu tahminleri

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri, İzmir'in güney kıyıları, Aydın'ın kıyı kesimi ile Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve doğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli (40-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla çevreleri, İzmir'in güney kıyıları, Aydın'ın kıyı kesimi ile Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( çatı uçması, direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir'in güney kıyıları, Aydın'ın kıyı kesimi ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile zamanla bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.