Gündem Meteoroloji hava durumu tahminleri ve son dakika açıklamalar

Meteoroloji hava durumu tahminleri ve son dakika açıklamalar

19.02.2015 - 09:27 | Son Güncellenme:

Bugün kar yağışı İstanbul’u terk ederek yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak. Hava durumu tahminlerine göre bugün sıcaklıklar yer yer düştüğü belirtiliyor. Dün Kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlarken bugün yerini soğuk bir havaya bırakıyor... İşte hava durumu haberleri ve İstanbul'da son durum...

Meteoroloji hava durumu tahminleri ve son dakika açıklamalar

Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili yeni bir açıklama var mı? Detaylar haberimizde....

Meteoroloji'den yapılan uyarılar veya değerlendirmelere göre; Kuvvetini artırarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur, Elazığ, Bingöl, Tunceli çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği, 20.02.2015 Cuma günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç Batı Anadolu'da halen görülmekte olan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırarak bugün (19.02.2015 Perşembe günü) Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar ile Eskişehir ve Konya'nın batısında kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yoğun olacağı tahmin edildiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

21.02.2015 Cumartesi gününe kadar genelde hafif, Perşembe günü Ege kıyıları ile kıyılarımızın hemen iç kesimlerinde ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İstanbul'da bugün (19.02.2015) Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji hava durumu tahminleri ve son dakika açıklamalar


Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR KALINLIKLARI ŞÖYLE

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaşanmadı"

Meteoroloji hava durumu tahminleri ve son dakika açıklamalar


Bazı bölgelerdekikar kalınlıkları şöyle belirtildi:

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm