Gündem Meteoroloji son dakika İstanbul hava durumu

Meteoroloji son dakika İstanbul hava durumu

02.06.2015 - 13:46 | Son Güncellenme:

Sıcaklıkların azaldığı yurt genelinde meteorolojiden son dakika hava durumu açıklaması yapıldı. Sağanak yağışların etkili olacağını söyleyen meteorolojisi herkesi uyardı. İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden son dakika hava durumu..

Meteoroloji son dakika İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün Doğu Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisine girecek. Gelecek hafta ortasına kadar sağanak ve gök gürültülü sağanaklara sebep olacak bu sistem dolasıyla özellikle İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde öğleden sonraları yağış görülecek.
Bugün yurdun güney ve iç bölgelerindeki yağışların öğleden sonra Konya, karaman, Aksaray ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Mevsim şartlarına uygun olan yağışlar, yarın ve perşembe günü İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı) ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.
Kuvvetli sağanakların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde çevreleri ile Konya'nın doğu, Nevşehir ve Yozgat'ın güney, Kırşehir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Ağrı, Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri ile Gaziantep çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.