Gündem Meteoroloji'den kritik uyarı!

Meteoroloji'den kritik uyarı!

19.06.2016 - 19:10 | Son Güncellenme:

Batı Akdeniz'de yüksek sıcaklık ve düşük  nemden dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli  olunması istendi. Öte yandan Manisa'da kronik hastalığı olan kamu görevlileri, 20-21 Haziran'da idari izinli sayılacak.

Meteorolojiden kritik uyarı

Batı Akdeniz'de yüksek sıcaklık ile düşük nemden dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava sıcaklığı yarın 1 ila 3 derece artacak. Bölgedeki en yüksek sıcaklığın Muğla'da 42, Antalya'da 41, Burdur'da 37, Isparta'da ise 35 derece olması bekleniyor.Rüzgar ise kuzey yönlerden, yarın öğleden sonra sahil kesiminde güney yönlerden orta kuvvette esecek.Açıklamada, yüksek sıcaklık ile düşük nemden dolayı meydana gelebilecek orman yangını ve benzeri olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması gerektiğine işaret edildi.

Haberin Devamı

KAMU GÖREVLİLERİ 2 GÜN İZİNLİ SAYILACAK

Manisa'da, kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin, sıcak havalar nedeniyle 20-21 Haziran'da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, bir hafta boyunca kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalması tahmin edilen kentte pazartesi günü sıcaklığın 43 dereceye kadar çıkacağı belirtildi.

Vatandaşların mecbur kalmadıkça sıcaklığın yoğun olarak hissedileceği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser vb. gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20-21 Haziran pazartesi ve salı günleri idari izinli sayılmaları talimatlandırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.