Gündem Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

21.02.2019 - 11:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu öncesi yurt genelinde beklenen hava durumu tahminlerini yayınladı. Peki bu hafta sonu hava nasıl olacak? Kar yağışı ya da yağmur var mı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den son dakika yağış ve kar uyarısı geldi. Bugünden itibaren başlayacak olan yağışlar Kocaeli, Sakarya, Bilecek ve Batı Karadeniz'de etkili olacak. Yarın'dan itibaren Trakya'dan giriş yapacak olan soğuk ve yağışlı hava bu bölgeyi etkisi altına alacak. Cumartesi ve Pazar günleri ise Trakya, Marmara, bölgesinde kar yağışı bekleniyor. Ege ve Güney bölgelerde ise yağılı hava hakim olacak. Pazar günü Marmara, Batı Karadeniz bölgesini tamamen etkisi altına alacak olan kat yağışı iç bölgelerde ve yüksek kesimlerde beyaz örtüye yol açacak.

Haberin Devamı

METEOROLOJİDEN YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muğla'nın güney kıyıları, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak

Meteorolojiden son dakika uyarısı: Hafta sonu hava nasıl olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Muğla'nın güney kıyıları, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Marmara'da yer yer yoğun olmak üzere Kuzey Ege ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, iç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının ülkenin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

"Yalancı baharın" ardı yoğun kar

Trakya'da vatandaşlar kışın ortasında güneşli ve sıcak havanın keyfini yaşadı. Hafta sonu ise bölgede soğuk hava ve ardından kar yağışı bekleniyor.

Edirne'de etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar cadde ve sokakları doldurdu. Kışın ortasında etkili olan güneşli hava vatandaşları mutlu etti.

Yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte hava sıcaklığı 15 derece ölçülürken, güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar yeşil alan ve nehir kenarlarına güneşli havanın tadını çıkardı. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü kentte sıcaklıkların hafta sonu eksi değerlere kadar düşeceğini kaydetti.

Kırklareli'nde de sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü kentte bazı vatandaşlar yürüyüş yapmayı tercih etti.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. Sıcak havayı fırsat bilen Tekirdağlılar parklar ve açık havada günlerini geçirdi.

Haberin Devamı

Hafta sonu kar bekleniyor

Meteorolojik değerlendirmeye göre, hava sıcaklıkları cuma günü bölge genelinde sağanaklarla düşmeye başlayacak.

Cumartesi günü ise hava sıcaklıklarının daha da düşmesiyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Trakya'da iki gün etkili olacağı tahmin ediliyor.