Siyaset Metin’siz 21 yıl

Metin’siz 21 yıl

09.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haber takibi sırasında polis şiddeti sonucu öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe 21’inci ölüm yıl dönümünde Esenler’deki mezarı başında anıldı.

Metin’siz 21 yıl

Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen Orhan Özen ve Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de gözaltına alınmış, götürüldüğü Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü. Her ölüm yıl dönümünde Göktepe’nin mezarı başında düzenlenen anmaya bu yıl yine geniş bir katılım oldu. Göktepe ailesinin yanı sıra Metin’in gazeteci arkadaşları, Berkin Elvan’ın anne ve babası, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve tiyatrocu Mehmet Esen anmaya katılanlar arasındaydı. Anne Fadime Göktepe gazetecilere seslenerek, “Hepiniz birer Metin’siniz” dedi.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da Göktepe davasında meslektaşlarının rolünün önemine değinirken, geçen yıl hayata veda eden dönemin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli’yi ve tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ı andı. Şık için “Döve döve öldürülemeyen Metin Göktepe” denildiğini hatırlatan Polat, “Ahmet Şık’ın gazeteciliği bizimle dik durmaya devam edecek. Bugün de gazetecilik dövülerek öldürülmek isteniyor. Türkiye gazeteciliğin eğilmediği yerdir” dedi.