Gündem Avukatları Metin Topuz ile Silivri Cezaevi'de görüştü

Avukatları Metin Topuz ile Silivri Cezaevi'de görüştü

13.10.2017 - 13:00 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp, müvekkileriyle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'de görüştü.

Avukatları Metin Topuz ile Silivri Cezaevide görüştü

FETÖ'nün 17-25 Aralık 2013'teki kumpası ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davalarda yargılanan eski polis müdürleri ve askerler, firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmesinin ardından 4 Ekim'de tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'u Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne konuldu. Topuz'un avukatları Selman Alibaş ve Halit Akalp, müvekkileriyle görüşmek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi. Kimlik kontrollü yapılan avukatlar daha sonra Metin Topuz ile görüşmek için cezaevine girdi. Yaklaşık 2 saat Topuz ile görüşen avukatlardan Halit Akalp, cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Avukatları Metin Topuz ile Silivri Cezaevide görüştü

KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL...

Halit Akalp, müvekkiliyle gerekli olan görüşmeyi yaptıklarını belirterek, "Bu konuda herhangi bir kısıtlama söz konusu değil, hukuk kuralları içerisinde zaten görüşme koşulları belli. Dolayısıyla da biz görüşmemizi yaptık. Gözaltı süresinde de müvekkilimizle yasaların tanıdığı koşullar çerçevesinde görüştük. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok. Şu anda da cok rahat bir görüşme yaptık" dedi. ABD elçisi Topuz'un avukatları ile görüştürülmediğini öne sürmüştü.