Gündem Metrobüsteki taciz skandalında son dakika gelişmesi

Metrobüsteki taciz skandalında son dakika gelişmesi

24.04.2019 - 14:29 | Son Güncellenme:

Avcılar'da metrobüste bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan F.Ö. tutuklandı.

Metrobüsteki taciz skandalında son dakika gelişmesi

İstanbul'da önceki gün metrobüsle Avcılar yönüne giden bir kadın yolcu, yanındaki erkek bir yolcunun tacizine uğradı.

Haberin Devamı

Davranışlarından rahatsız olup adamla arasına çanta koyan kadın yolcunun bir süre sonra çantasını çekmesiyle adamın cinsel organının dışarıda ve pantolonun ön kısmının ıslak olduğu ortaya çıktı.

“Hayvan üzerime boşaldı” şeklinde bağırarak tepki gösteren kadının bağırması üzerine kaçmaya çalışan Fatih Ö. adlı sapık, metrobüste bulunan yolcular tarafından etkisiz hale getirilip polise teslim edildi. Pantolununda bulunan sıvıdan örnek alınıp laboratuvara gönderilen ve karakoldaki ifadesinde suçlamayı reddedip “kadın bağırınca korkudan altıma kaçırdım” şeklinde ifade veren şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay önceki gün Zincirlikuyu-Beylikdüzü seferini yapan metrobüste yaşandı. Saat 17.00 sıralarında metrobüsle Avcılar yönünde giden bir kadın yolcu, oturduğu koltuğun yanında ayakta duran adamdan rahatsız olup çantasını adamla kendisi arasına koydu. Durumun metrobüsün kalabalık olmasından kaynaklandığını düşünen ancak bir süre sonra temasın kasıtlı olduğunu fark eden kadın, çantasını kaldırdığında adamın fermuarının açık, cinsel organın dışarıda ve pantolonunun ıslak olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Metrobüsteki taciz skandalında son dakika gelişmesi

Duruma tepki gösterip bağırıp çağıran kadın, adama vurarak yanından uzaklaştırdı. Olay sonrası kaçmaya çalışan fakat metrobüsdeki diğer yolcuların yardımıyla kaçması engellenen Fatih Ö. isimli sapık araçtan indirilip olay yerine çağrılan polislere teslim edildi. Gözaltına alınarak karakola götürülen taciz şüphelisinin pantolonundan sıvı örneği alıp laboratuara gönderen ve sabaha kadar kendisini gözaltında tutan polis, sapığı sabah saatlerinde adliyeye sevk etti.

Karakoldaki ifadesinde kadının bağırmasından korkarak altına kaçırdığını söyleyen ve taciz iddiasını kabul etmeyen sapık, cinsel organının dışarı çıkmasını ise olay sırasında yaşanan itiş kakıştan kaynaklandığını ifade ettiği öğrenildi.

Polisin metrobüsün içerisinden aldığı tacizi onaylayan kamera görüntüleriyle Küçükçekmece adliyesine sevk ettiği Fatih Ö.'nün savcılık ifadesinin sürdüğü öğrenildi.