Gündem Metrolara ücrestiz bisiklet parkı

Metrolara ücrestiz bisiklet parkı

30.05.2016 - 18:09 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi özellikle kısa mesafelerde otomobile binmek yerine sağlıklı bir yaşam için İstanbulluları pedal çevirmeye teşvik ediyor

Metrolara ücrestiz bisiklet parkı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, kent genelinde açık otoparklar başta olmak üzere uygun yaşam alanlarında ve metro istasyonlarında ücretsiz bisiklet parkları yaygınlaştırıyor.

Haberin Devamı

16 ilçede 148 noktada 982 bisiklet kapasitesine sahip ücretsiz bisiklet parklar vatandaşların hizmetinde. Bu sayının Dünya standartlarına çıkartılması için farklı merkezlerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Özellikle Metro istasyonlarındaki ücretsiz park alanlarına bisikletlerini bırakan sürücüler büyük kolaylık yaşıyor. Evlerinden bisikletleriyle metroya gelen vatandaşları bisikletlerini bu alana bırakarak istedikleri güzergaha gidebilecekler. Dönüşte ise yine yollarına bisikletle devam ederek hem trafiğe girmeyecek hem de spor yapabilecekler.

İSPARK, çevre bilincini geliştirmek, kent içi ulaşımda ekolojik, ekonomik, psikolojik ve doğal yaşama en uygun olan bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla kent genelindeki otoparklarında ‘’Bisiklet Park’’ alanları oluşturmaya devam ediyor.