Mersin Meü Mühendislik Fakültesi Yeniden Akredite Edildi

Meü Mühendislik Fakültesi Yeniden Akredite Edildi

20.07.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

Meü Mühendislik Fakültesi Yeniden Akredite Edildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi’nin Çevre, Elektrik-Elektronik, Gıda ve Jeoloji Mühendisliği programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2019 tarihine kadar yeniden akredite edildi.
Bölümler ayrıca mühendislik eğitim programları akreditasyonu için belirli standartları barındıran standartlar kümesi olan European Acredited Engineering Programes (EUR-ACE) etiketinin sahibi oldu. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, MÜDEK akreditasyonu/EUR-ACE etiketi, Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve mezunlarına önemli faydalar sağladığını kaydetti. Akdağlı, EUR-ACE etiketine sahip programların, Avrupa standartlarını ve uluslararası standartları karşıladığına ve Avrupa’da işverenler tarafından tanındığına dikkat çekti. Mühendislik mesleğinin düzenlemelere tabi olduğu ülkelerde, EUR-ACE etiketli programların kayıtlı veya yeminli mühendis olabilmek için zorunlu olan eğitim gereksinimlerini karşıladığını da belirten Akdağlı, EUR-ACE etiketine sahip olmanın diğer yüksek öğrenim kurumlarında sunulan, EUR-ACE etiketine sahip yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruyu kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.
Türkiye’de mühendislik programları alanında akreditasyon vermeye tek yetkili kuruluş olan MÜDEK, ilk olarak 1 Mayıs 2012 tarihinde MEÜ’ye akraditasyon vermişti. Mersin ilinde ilk ve tek MÜDEK tarafından yapılan bu akreditasyon, eğitim programlarının ulusal kalite yeterlilik standartlarına uygunluğu ve kalite güvencesini ifade ediyor. Akradite olan program mezunları için, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı "EUR-ACE Etiketi" alma hakkı yanında, Washington Accord’a üye tüm ülkeler için eşdeğerlilik sağlanmış oluyor.