Ankara Mevlana'nın Doğumunun 810'Uncu Yılı

Mevlana'nın Doğumunun 810'Uncu Yılı

18.09.2017 - 12:53 | Son Güncellenme:

Sevgisi, merhameti ve hoşgörüsüyle sembolleşerek insanlığın hayranlığını kazanan büyük İslam alimi Hz. Mevlana, doğumunun 810'uncu yılında, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde 22-30 Eylül'de Kütür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenecek "Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" ile anılacak

Mevlananın Doğumunun 810Uncu Yılı

ANKARA (AA) - Sevgisi, merhameti ve hoşgörüsüyle sembolleşerek insanlığın hayranlığını kazanan büyük İslam alimi Hz. Mevlana, doğumunun 810'uncu yılında 14'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali"nde anılacak.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlıkça Hz. Mevlana'nın doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Konya'da düzenlenen "Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali"nin bu yıl 14'üncüsü yapılacak.

Tunus, İran, Makedonya, Bosna Hersek ve Azerbaycan'dan sanatçı ve müzik topluluklarının yer alacağı "14. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali"nde bir hafta boyunca tasavvuf müziği dinletisi sunulacak.

Dünyanın mistik müzik alanında en saygın etkinliği olarak gösterilen festival boyunca dinletiler, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 22-30 Eylül tarihleri arasında, her akşam saat 20.30’da izleyenlerle buluşacak.

- Festival Programı

Dünya halklarının geleneksel, tasavvufi veya dini nitelikteki mistik müziklerinin ücretsiz ve halka açık sergileneceği festival kapsamında, "Dervişin Nefesi, Mehterin Sesi" ile Türkiye'den Mavera Müzik Topluluğu 22 Eylül'de, "Evlad-ı Fatihan" ile Bosna Hersek'ten Hz. Hamza Topluluğu 23 Eylül'de müzikseverlerle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

"Mugam Meclisi" ile Azerbaycan'dan Miralem Miralemov 24 Eylül’de, "Sufi Devranı" ile Türkiye'den Geleneksel Sufi Ayinler Topluluğu 25 Eylül’de, "Tesbih u Salat" ile Makedonya'dan Mesut Kurtiş 26 Eylül'de, "Marifetin Ahengi" ile Urfa Ahengi Topluluğu 27 Eylül'de sahne alacak.

"Eski Kökler, Yeni Yapraklar" ile İran'dan Mahse ve Marjan Vahdat 28 Eylül'de, "Mağrib’den Meşrik'a" ile Tunus’tan Dorsaf Hamdai 29 Eylül'de, "Zikir Meclisi-Sema" ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu 30 Eylül'de dinleyicilerle buluşacak.