Mevsimsel Saç Dökülmesine Dikkat!

Mevsimsel Saç Dökülmesine Dikkat!

Mevsim geçişlerinde en sık sorulan sorulardan biri saçlardaki yoğun dökülme ile ilgilidir. Yazın sıcak günlerinden hafif dalgalanmalarla başlayan bir sıcak bir soğuk havalar gelen kışın habercisi...Sonbahar ya da ilkbahar dönemleri vücudumuzun direncinin her anlamda kırılmaya başladığı dönemlerdir. Hastalıklar kapıda bizi beklerken, nezle ya da gribin dışında bizi bekleyen bir diğer tehlike de saç dökülmesidir.

Mevsimsel saç dökülmesi, mevsim geçişlerinde yaşanan, kadın ya da erkek genç yaşlı hemen hemen her kişide görülebilen ancak daha çok vitaminsel anlamda zayıf kalmış bünyelere etki eden geçici bir saç dökülmesi çeşididir. Mevsimsel saç dökülmesini yoğun olarak yaşıyorsanız mevsim geçişlerine daha güçlü ve hazır bir bünye ile girmeniz gerekiyor demektir.

Haberin Devamı

Mevsimsel Saç Dökülmesi Nedenleri

  • Mevsimsel saç dökülmesi zayıf bünyelerde daha etkili olur
  • Beslenme bozuklukları mevsimsel saç dökülmesini tetikler
  • Genetik yapısı yüzünden saçları zayıf ve güçsüz olan kişiler daha çok mevsimsel saç dökülmesine maruz kalır.
  • Yazları ya da kışları saçların aşırı derecede yıpranması mevsimsel saç dökülmesine kapı arayabilmektedir.

Mevsimsel saç dökülmesi yaşayan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır çünkü mevsim geçişlerinde herkes saç dökülmesi yaşamaz. Sürekli olarak aynı durumu yaşayan kişilerin alması gereken bir takım önlemler vardır.

Saçlarınıza bu dönem biraz özgürlük sağlayın. Mevsim geçişlerinde daha az fön ve maşa kullanmaya çalışırken, saçınızı bu dönemlerde boyamamayı tercih edin.

Mevsim geçişlerine hazırlıklı girin. Saç hücrelerinin yenilenmesinde etkili bir yöntem olan saç PRP uygulaması, saçın beslenmesini sağlayan saç mezoterapisi ya da saç aşısı yöntemleri ile saçlarınızı güçlendirebilir. Hem mevsimsel saç dökülmesinin önüne geçerken hemde daha sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşabilirsiniz.

Beslenme Her Zaman Altın Kural! Sağlıklı beslenme tüm vücudumuzu etkilediği gibi, saçlarımızı da etkilemektedir. Doğru ve düzenli bir beslenme şekli ile saçlarınızın içten beslenmesini sağlayarak mevsim geçişlerinden etkilenmesini engelleyebilirsiniz.

Mevsimsel saç dökülmesi geçici bir dökülmedir. Mevsimsel sebeple yaşanan dökülmeler, saçlara gerekli özen gösterildiğinde ve mevsim geçisi sona erdiğinde ortadan kalkacaktır ancak farklı sebeplerle ortaya çıkan saç dökülmelerinizi mevsimsel saç dökülmesi ile karıştırmamalısınız. Yoğun şekilde saç dökülmesi yaşadığınızda doktorunuza muayene olmanız gerektiğini unutmayın. Gerekli kan testleriyle hormonsal kontroller yapıldıktan sonra saç dökülmesinin temel sebepleri net bir şekilde ortaya konarak tedaviye başlanmalıdır.

Haberin Devamı

DR. YETKİN BAYER

www.yetkinbayer.com