Gündem Meydanlarda demokrasi coşkusu

Meydanlarda demokrasi coşkusu

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz’da FETÖ’nün başarısız darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetleri tüm yurtta sürüyor

Meydanlarda demokrasi coşkusu

İSTANBUL: Başarısız darbe girişiminin ardından, Taksim Meydanı, Saraçhane, Kısıklı ve çeşitli meydanlarda vatandaşlar tarafından başlatılan “demokrasi nöbeti” ilk günkü coşkuyla sürüyor.

ANKARA: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Kızılay Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşın “demokrasi nöbeti” sabah saatlerine kadar sürdü.

İZMİR: Konak Meydanı’nda toplanan İzmirliler, FETÖ aleyhine sloganlar atarak demokrasi nöbetini sürdürdü.

Haberin Devamı

Meydanlarda demokrasi coşkusu


BARTIN: Safranbolu ilçesinde motosiklet sürücüleri, motosiklet ve kasklarından ay ve yıldız oluşturarak FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi.

BATMAN: 70 yaşındaki Cevat Beyca, FETÖ’nün darbe girişimine karşı 11 çocuğuyla her akşam demokrasi nöbetine katılıyor. Beyca, “Her darbe ülkeyi en az 10 yıl geri götürüyor. Bir daha darbelerin yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

ŞIRNAK: Güçlükonak ilçesinde ’milli irade ve demokrasi yürüyüşü’ yapıldı. Asker, polis ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte Kastamonu’dan getirilen mehter takımı da yer aldı.

ORDU: Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi Meyda’nında düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Kurtulmuş, “Bunların hepsinden fitil, fitil burnundan getirilecek, hepsinden hesap sorulacak” dedi.

MERSİN: Darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren her gün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile nöbeti sürdürdü.

KELKİT: Darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetinde büyük coşku yaşanıyor. Kelkit halkı Aydın Doğan Caddesi üzerinde başlattığı demokrasi nöbetini sürdürüyor.