Manisa Mezbelelik Fabrikanın Yıkımına Başlandı

Mezbelelik Fabrikanın Yıkımına Başlandı

19.10.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Mezbelelik Fabrikanın Yıkımına Başlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Öğretmenevi Kavşak Projesinde çalışmalara devam ediyor. Kavşak projesine entegre olarak yapılacak olan ve Horozköy, Muradiye ve Menemen güzergahına ulaşımı sağlayacak alternatif yol için de Barbaros’ta bulunan eski yağ fabrikasında da yıkım çalışmalarına başlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay ile birlikte yapımı gerçekleştirilen Öğretmenevi Kavşağı’na entegre olarak yapılacak alternatif yol için gerçekleştirilen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Daire Başkanı Fevzi Demir, “Burası yıllardır atıl duran eski bir yağ fabrikasının bulunduğu yer. Öğretmen evi kavşağında artık sona doğru yaklaşılıyor. 15 Kasım itibariyle Allah nasip ederse kavşağımız trafiğe açılmış olacak. Bu yol da imarda yol olarak bulunan fakat üzerinde tahliyesi yapılması gereken eski yağ fabrikası ve dericilerin bulunduğu yerler vardı. Burayla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Gerekli iş makinalarını bugün itibariyle bölgeye getirdik. Şu anda yıkım gerçekleştiriliyor” dedi.
Yıkım çalışmalarının yapıldığı alanda yapılacak yolun Öğretmenevi Kavşak Projesi’yle entegre edileceğini belirten Daire Başkanı Fevzi Demir, “Yani Devlet hastanesi üzerinden gelen trafiği eski garajın bulunduğu kavşakta sıkışıklığa sebebiyet vermeden buradan Horozköy, Muradiye, Menemen güzergahına ulaşımı sağlamış olacağız. Şehir içindeki trafiği bir nebze daha azaltmış ve bu tarafa aktarmış olacağız. Tabi bu yıllardır burada oturan mahalle sakinlerinin de beklentisiydi. Çünkü bu fabrikadan dolayı şehirle bir noktada ilişkileri kesilmişti. Hem şehir içi trafiğini rahatlatacak hem de mahallelerimizin beklentisini karşılayacak bir çalışma yapıyoruz. Yıkımın gerçekleştirilmesinin ardından bir haftalık bir çalışmamız olacak. Ardından kendi ekiplerimizle öğretmen evi kavşağını bu yola entegre ederek hem şehir içi trafiğinin yükünü alacağız hem de vatandaşlarımızın ışık görmeden, trafiğe yakalanmadan mahallelerine veya Muradiye güzergahına gidebilmeleri için alternatif bir yol olacak. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin proje üretmeye devam ettiğini vurgulayan Daire Başkanı Fevzi Demir, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın şehir içindeki trafik yoğunluğun azaltılması noktasında projeleri var. Devlet hastanesi yönüne trafiği rahatlatacak bir çalışmamız var. OSB girişini de rahatlatacak bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah bunlar da peyderpey hizmete girecek ve vatandaşlarımızın taleplerini karşılamış olacağız. Vatandaşlarımızın trafikte geçirmiş olduğu süreyi azami miktarlara düşürmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi.