Mersin MEZİTLİ BELEDİYESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

MEZİTLİ BELEDİYESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

25.08.2014 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

MEZİTLİ BELEDİYESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek, sadece kadınların kendi ürünlerini satabilecekleri ’Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’ açtı.
Mezitli Yeni Mahalle’de kurulan Kadın Üretici Pazarı’nın açılışına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, açılışta yaptığı konuşmada, Kadın Üretici Pazarı’nda Fındıkpınarı, Takanlı, Pelitkoyağı, Bozön, Kuyuluk, Tepeköy, Kuzucu Mahalleleri ile merkezdeki birçok mahalleden kadın üreticilerin yer aldığını belirtti. Kadın Üretici Pazarı’nda sadece Mezitli’de yaşayan kadınların kendi ürettikleri ürünleri satabileceklerini ifade eden Tarhan, “Başkaları tarafından yapılan ürünlerin para karşılığı Kadın Üretici Pazarı’nda pazarlanmasına izin verilmeyecek. Mezitli’de yaşayan her kadın, Mezitli sınırları içinde ürettikleri her şeyi bu pazarda ücret ödemeden değerlendirecekler. Kadın Üretici Pazarı ilk etapta cumartesi ve pazar günleri, ilerleyen süreçte ilgi arttıkça haftanın her günü açık olacak” dedi.
İlerleyen süreçte kadın üretici kooperatifinin kurulacağına da inandığını vurgulayan Tarhan, “Bu kooperatiflerden bir tanesi çiçek üretimi olarak kuruldu. Biz belediye olarak fidan ihtiyacımızı oradan gidereceğiz. Aynı şekilde farklı amaçlarla da kadın üretici kooperatiflerini kurmak istiyoruz. Buradaki organizasyonunda tekil olmaktan çıkıp yarınlarda örgütlü bir hale geleceğine inanıyorum ve gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakıyorum” ifadelerini kullandı.
Kadın Üretici Pazarı için bir yönetmelik çıkardıklarını ve mevcut pazarların böyle kurumsal bir yapıları olmadığını kaydeden Tarhan, “Pazarımız, mevcut pazarlardan oldukça farklı. Bu projemizi örnek bir proje haline getireceğiz” diye konuştu.
Milletvekili Atıcı da Başkan Tarhan’ın seçim öncesi verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini belirterek, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, Mezitli’nin yaşanabilir kent haline gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kadın Üretici Pazarı’nın açılışını yapan Atıcı ve Tarhan, pazarı gezerek kadınlardan alışveriş yaptı.