Kocaeli Mezuniyet töreninde 'Gezi'ye vurgu yaptı birinciliğinden oldu

Mezuniyet töreninde 'Gezi'ye vurgu yaptı birinciliğinden oldu

18.06.2014 - 13:27 | Son Güncellenme:

İzmit Gazi Lisesi’ni birincilikle bitiren Işıtan Önder adlı öğrencinin mezuniyet törenindeki ‘Gezi' olayları içerikli konuşması nedeniyle okul birinciliği elinden alındı. Önder’in ailesi Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile konuyu görüşecek.

Mezuniyet töreninde Geziye vurgu yaptı birinciliğinden oldu

İzmit Gazi Lisesi’ni birincilikle bitiren Işıtan Önder adlı öğrencinin mezuniyet törenindeki ‘Gezi' olayları içerikli konuşması nedeniyle okul birinciliği elinden alındı. Önder’in ailesi Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile konuyu görüşecek.
İzmit Gazi Lisesi öğrencisi olan ve okulunu birincilikle bitiren Işıtan Önder, 12 Haziran’da yapılan mezuniyet törenindeki konuşması nedeniyle okul birinciliği iptal edildi. Önder Işıtan mezuniyet töreninde, Gezi olaylarında yaşamını yitirenler hakkında yaptığı konuşmasında, “Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan her zaman aramızda olacak” demesi sonrasında okul yönetiminin başlattığı soruşturma ile okul birinciliğinden oldu. Okul yönetiminden yapılan açıklamada, ‘Öğrenci törende amacı dışında konuştu’ denilerek başlatılan soruşturmada Önder’in birinciliği düşürüldü.
Işıtan Önder’in birinciliğinin düşürülmesi sonrasında Önder’in ailesi baba Mustafa Önder ve anne Ayşe Önder okul yönetimiyle bir dizi görüşme yaparak alınan kararın gözden geçirilmesini talep etti. Okul yönetiminden olumlu yanıt alamayan Önder ailesinin Kocaeli Valisi Ercan Topaca’dan randevu talep ettiği ve yapılacak görüşmede çocukları Işıtan Önder hakkında verilen karardan geri dönülmesi için yardım isteyeceği belirtildi.
Işıtan Önderi’in mezuniyet konuşmasının yapıldığı İzmit Lisesi Müdürü konu ile ilgili açıklama yapmazken, okul önünde bir gurup öğrenci tarafından basın açıklaması düzenlendi. Kocaeli Gençlik Muhalefeti ve Eğitim Sen üyesi bir grup Gazi Lisesi önünde yapılan ve Işıtan Önder’e destek verdikleri açıklamada, “Arkadaşımız Işıtan Önder mezun olduğu gün yaptığı konuşmada Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ı unutmadıklarını söyleyen bir konuşma yaptı. Ertesi gün okulda fizik öğretmeni Suat Y tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Suat Y’e bir eğitimci olduğunu hatırlatıyor ve kendisini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, Işıtan’ın yaptığı konuşmadan rahatsız olan okul yönetimi soruşturma başlattı. Bugün de öğretmenler kurulu kararıyla birinciliği elinden alındı. Işıtan konuşmasında, '15 yaşında bir çocuğun ne suçu olabilir ki, sorarım size' demişti. Işıtan ve niceleri sizlerin karşısına dikilmeye devam edecek” denildi.
Öte yandan konuyla ilgili Işıltan Önder’in ailesinin hukuk mücadelesine başlayacağı öğrenildi.