Siyaset MGK toplandı

MGK toplandı

30.11.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Milli Güvenlik Kurulu'nun bu yılın son toplantısının gündeminde Suriye, Irak'taki gelişmeler ve FETÖ ile mücadele var.

MGK toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.00'te Beştepe'de toplandı. İki ayda bir yapılması nedeniyle bu toplantı, 2016 yılının son toplantısı olacak. Toplantıda, 2016 yılındaki önemli gelişmeler ana hatlarıyla değerlendiriliyor. Toplantının ana gündemi terörle mücadele.

Haberin Devamı

Toplantıda şu konuların ele alındığı dile getiriliyor: "Terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine çökertmeye yönelik Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen operasyonlar.Terör örgütü FETÖ ile mücadelede gelinen aşama. Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde yaşanan gelişmeler. El Bab operasyonu. Türk birliğine yönelik hava saldırısı.Halep başta olmak üzere Suriye genelindeki gelişmeler.Musul operasyonu ve Haşdi Şabi'nin bölgedeki faaliyetleri.Avrupa Parlamentosu'nun müzakerelerin geçici olarak durdurulmasına yönelik tavsiye kararı. AB ile ilişkiler ve mülteci sorunu.Rusya ile ilişkiler ve üst düzeyde iki ülke arasında yapılacak ÜDİK toplantıları. Mısır, Lübnan ve Libya'daki gelişmeler."