Siyaset MHP’de kurultay krizi çıkaran heyete beraat

MHP’de kurultay krizi çıkaran heyete beraat

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gemerek ve Tosya Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin verdiği tedbir kararlarına aykırı şekilde, MHP’nin 15 Mayıs 2016’daki olağanüstü kurultayını toplantıya çağırarak, “halkı kanunlara uymamaya tahrik” suçunu işledikleri öne sürülen İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in de arasında bulunduğu “çağrı heyeti” üyesi üç kişi beraat etti.

MHP’de kurultay krizi çıkaran heyete beraat

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in avukatları ile müdahil MHP’nin avukatı Kürşat Üçüncü katıldı. Söz alan avukat Üçüncü, sanıklara ilişkin şikayetlerinin sürdüğünü ifade ederken, sanık avukatları Ahmet Öztürk ve Burcu Aslan ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talebinde bulundu. Hâkim, “suçun unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle sanıkların beraatine karar verdiğini açıkladı. İddianamede, sanıkların, henüz kesinleşmemiş mahkeme kararına dayanarak, parti delegelerini 15 Mayıs 2016’da Esenboğa Havalimanı yakınındaki otelde yapılacak olağanüstü parti kongresine çağırdıkları ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Çağrıya uygun olarak 15 Mayıs sabahı 500 kişilik grubun otel çevresindeki polis kontrol noktalarına gittiği, polisin ise Ankara 25. İcra Dairesi’nin Akyurt İcra Müdürlüğü’ne gönderdiği talimat yazısına dayanarak, otele ulaşmak isteyen delegelerin ve partililerin geçişine izin vermediği anlatılan iddianamede, bekleyen kişi sayısının ilerleyen saatlerde arttığı, 200 kişilik grubun havaalanı yolunu bir saat süreyle trafiğe kapattığı kaydedilmişti. Heyet üyeleri Ali Sağır, Mehmet Bilgiç ve 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den Aksaray Milletvekili seçilen Ayhan Erel’in, 6’şar aydan 2’şer yıla kadar hapsi isteniyordu.