Rize MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RUHSAR DEMİREL FEZLEKESİNİ İSTEDİ

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RUHSAR DEMİREL FEZLEKESİNİ İSTEDİ

15.02.2014 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RUHSAR DEMİREL FEZLEKESİNİ İSTEDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine katıldığını belirterek kendi fezlekesini de istedi.
Seçim çalışmaları için Rize’ye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Basın Merkezi’ni ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Demirel, Bursa Cumhuriyet Savcısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına karşı, "Onun da zamanı gelecek” demesi üzerine fezleke hazırlayıp TBMM’ye göndermesini değerlendirdi. Demirel yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkanımızın o sözlerinin altına tüm Türk milliyetçileri olarak imza attığımız için şahsen fezlekemi talep ediyorum” dedi.
Demirel, Meclis'teki görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında yaşanan kavgaları bir kadın gözü ile “çirkin hareketler” olarak değerlendirdi. Hakarete varan sözleri ve şiddeti asla tasvip etmediklerini belirten Demirel, “Meclis'teki yüksek tansiyon, hükümetin hükümet edememesinin bir yansımasıdır. Çoğunluk olmak ve çok olmak farklı şeyler. Çok olabilirsiniz ama çoğunluğun bu işe nasıl baktığını tarttığınız zaman bu öfkenin nedenini anlayabilirsiniz. AK Parti sıralarında da bizler gibi bu işler hakkında hiç bu konular ile ilgili olmayan, bu tarz olaylara tevessül etmeyen çok sayıda arkadaşlarımız var. Hani beraber yürüyorlardı ya bu yollarda? İşte o koşanların anıları ortaya dökülünce öfkesini kontrol edemeyenler oluyor. Bunlar yakışıksız söyler. 90 yıllık Cumhuriyet'i, kültürü ve demokrasi geçmişi olan bir ülkeyiz. TBMM hepimiz için kutsal bir kurum; milleti temsil eden bir yer. Küreselleşme ve teknolojinin gelişmesi nedeniyle artık biz bize değiliz. Herkes bizi görüyor. Herkes bizi izliyor. Çok iyi bir örnek teşkil etmediğini düşünüyorum. O tabloda çağdaşlaşma adına geriye giden bir tablo görüyorsunuz. Buna üzülüyor insan. Üzülmemek de mümkün değil. Onun için bunun kadını erkeği yok. Bu hepimizi, tüm Türk milletini üzüyor. Biz orada milletin gerçek problemlerini konuşmalıyız. Çözüm için uzlaşmalıyız. Meclis'teki tartışmalar, kaba sözlere ve şiddete dönüşmemeli. Kürsüde fikirlerimizi açıklamalıyız. Bunlar çirkin şeyler” şeklinde konuştu.
Demirel, Rize’de seçmen ziyaretlerinde de bulundu.