Ankara MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'da

11.02.2018 - 14:31 | Son Güncellenme:

"Cumhurun ittifakıyla, milletin mutabakatıyla geleceğimize sahip çıkacağız, bekamıza ve istiklal haklarımıza Allah'ın izniyle leke düşürmeyeceğiz. Karşımızda CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun, bizim de milletimiz vardır, bizim de rahmetine sığındığımız bir tek Allah'ımız vardır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada

ANTALYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurun ittifakıyla, milletin mutabakatıyla geleceğimize sahip çıkacağız, bekamıza ve istiklal haklarımıza Allah’ın izniyle leke düşürmeyeceğiz. Karşımızda CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun, bizim de milletimiz vardır, bizim de rahmetine sığındığımız bir tek Allah'ımız vardır." dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde "MHP İl ve İlçe Başkanları Toplantısı"nın son gününde düzenlediği basın toplantısında, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Menbiç'te PYD/PKK durduğu müddetçe terör koridorunun riskinin bertaraf edilmiş olmayacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin açıklamalarını eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Afrin'e girmeyin demek, PKK'ya ellemeyin, PYD'ye yanaşmayın demek, Türkiye'ye saldırın demektir ve terör işbirlikçiliğidir. Peki, Afrin’e girmeyeceksek Zeytin Dalı Harekâtı’nı niye başlattık? Niye bunca emek ve şehit verdik? Dağda taşta terörist ararken, bunların kaçıp şehir merkezine sığınacağını, oradan da yeni kanlı eylemlerini planlayacağını Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyor mu? Hadi bilmiyor olsun, bölgeyi tanıdığını her fırsatta ima ve ifade eden muhasebeci Kenan da mı bilmiyor? Musul'da tekledi, muhasebeci oldu, bari Afrin konusunda sıkıyorsa dik dursun da görelim. CHP Genel Başkanı'nın ağzından PYD/YPG'yi terör örgütü olarak duyanınız oldu mu? Amasız, fakatsız terörle mücadeleye destek verdiğini, dua ettiğini göreniniz, öğreneniniz bulundu mu? ABD’ye bir çift sözü, biraz tepkisi işitildi mi? Alın PKK'yı, vurun CHP'ye. Şemsi Tebriz-i bakınız ne kadar manidar ve muhteşem bir söze imza atmış, 'Otunu, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme. Yoksa, kaçıracağın keçilere çobanlık yapamazsın.' CHP'nin durum özeti, Sayın Kılıçdaroğlu'nun acıklı hali budur. Şu gerekçeye bakar mısınız, Afrin'e girersek çok şehit verirmişiz. Korkakça yaşamaktansa kahramanca şehadet bu milletin muhteşem vasfıdır."

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı'nın, yurt içinde 349, yurt dışında da 34 ayrı devletin sınırları içinde bulunan 78 şehitlikten haberinin olmadığını savunan Bahçeli, her muhasım tehdit sonucunda tarihi haklardan, bekamızın namus ve haysiyetinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatana, devlete sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Biz, cumhurun ittifakıyla milletin mutabakatıyla geleceğimize sahip çıkacağız, bekamıza ve istiklal haklarımıza Allah’ın izniyle leke düşürmeyeceğiz. Karşımızda CHP, İP, HDP, PKK, YPG, PYD, FETÖ, DHKP-C olursa olsun, bizim de milletimiz vardır, bizim de rahmetine sığındığımız bir tek Allah'ımız vardır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

- "Türkiye'nin sorunları ortak akıl ve sağduyuyla çözülmeli"

Ege ve Akdeniz'de gerilim politikası uygulayarak Türkiye'nin sabrını zorlayanların hata ve gaflet içerisinde bulunduğunun altını çizen Bahçeli, Türkiye'nin her cephede helali hakkını koruyacak seviyede olduğunu belirtti.

İsrail'in, Suriye'de devreye şiddetle ve alenen girdiğini, Suriye'nin de İsrail'e ait bir F-16 savaş uçağını düşürdüğünü anımsatan Bahçeli, bunun karşılığında İsrail'in misilleme yaptığını ve İran'a rest çektiğini söyledi.

Bahçeli, bölgenin çok vahim gelişmelere gebe olduğunu ve çok ısındığına değinerek, şunları kaydetti:

"Kutuplaşma ileri düzeydedir. Buhran süreci çok tehlikeli şekilde mesafe almaktadır. Bu tehlikeli sürece göğüs germek ve milli dayanışma ruhuyla Türkiye'yi birlik, bütünlük ve huzur içinde onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımak siyaset kurumunun, milli mutabakat ruhunun en yakın ve öncelikli görevidir. Karşımızdaki sorunların çözüm yolları ve imkanlarının aranacağı adresler, milli duruş, demokratik kültür, bin yıllık kardeşlik hukuku, milletimizin dua ve desteğidir. Türkiye'nin sorunları ortak aklın ve sağduyunun rehberliğinde çözülmelidir, inşallah da çözülecektir. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne 2019 yılında resmen geçilecek, ondan sonraki beş yıl süresince, yeni sistemin kurum ve kurallarıyla yerleşebilmesi için siyasette tesis edilen birlik ve dayanışma iradesi sürdürülecektir. Ortak amaç, terörizme karşı aynı sipere girmek, kronik gerginlik kaynağı haline gelen toplumsal huzursuzluk konularını, milletimizi kucaklayan bir sağduyu ve hoşgörü ortamıyla gündemden çıkarmak olmalıdır. Bunun için siyasi partilerin asgari müştereklerde buluşmaları zaruridir, millete karşı vefa borcudur."

Haberin Devamı

(Bitti)