Ankara MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL’IN BASIN TOPLANTISI

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL’IN BASIN TOPLANTISI

03.04.2015 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL’IN BASIN TOPLANTISI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Göreve gelmenizle birlikte 15 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında yaptınız, Hükümet Sözcünüz Bülent Arınç, ‘Başbakanımız talimat verdi. Torba kanun olarak nitelendirilen bu yasaları artık Meclis’e getirmeyeceğiz’ dediniz. ‘Bundan sonra bu kadar maddeli tasarıyı görmeyeceksiniz. Başbakanınızın talimatı budur’ dediniz. Parlamento torbalarla uğraşır hale geldi. Hani gelmeyecekti Sayın Başbakan?” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi üzerinde ’Başbakan’ yazılı bir koltuk getirildi. Konuşmasına vefat eden Kayahan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk halkına başsağlığı dileyerek başlayan Vural, 27 Ağustos 2014 tarihinde eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatarak, 28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başbakanlık görevini aldığını söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun 178 gündür başbakanlık koltuğunda oturduğunu belirten Vural, bu süre zarfında çeşitli vaatlerde bulunduğunu ifade ederek, “178 gün geçti, 178 gün başlandığından beri ne söylediniz, ne yaptınız. Göreve gelmenizle birlikte 15 Eylül 2014 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında yaptınız, Hükümet Sözcünüz Bülent Arınç ‘Başbakanımız talimat verdi. Torba kanun olarak nitelendirilen bu yasaları artık Meclis’e getirmeyeceğiz’ dediniz. ‘Bundan sonra bu kadar maddeli tasarıyı görmeyeceksiniz. Başbakanınızın talimatı budur’ dediniz. Parlamento torbalarla uğraşır hale geldi. Hani gelmeyecekti Sayın Başbakan? Hani torba yasa olmayacaktı Sayın Başbakan? Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bile torbaya koyduğunuz yasaları görüşüyoruz. Ne diyorsunuz. 8 Ekim 2014 günü Kobani olayları meydana geldi. ‘Kamu düzeni her ne surette olursa olsun sağlanacaktır. Güvenlik birimlerine talimat verilmiştir’ dediniz. Ama Bakanınız Kobani’den, HDP’den kamu düzenini sağlamasını istedi” diye konuştu.
Vural şunları kaydetti:
“7 Kasım 2014 tarihinde dört yıllık Eylem Planı açıkladınız. Şimdilerde 850 milyar dolar olan milli gelirimiz dört yılda yüzde 50 artarak 2018’de 1 trilyon 300 milyar dolara yükselecek dediniz. Oysa Orta Vadeli Program’da 2017 yılında gayri safi milli hasıla (GSMH) 971 milyar dolara ulaşılacağı öngörülmüştü. Şimdi size soruyorum; bir yılda 400 milyar dolar nasıl arttıracaksınız? Peki, siz kurun 1.95 olmasını baz aldınız. 971 milyar dolarlık milli gelirde kur 2.44, şimdi kur 2.60. Ondan sonra yardımcınız dedi ki, ‘Eski verileri açıklattık’ dedi. Sayın Başbakan ne yapacağınızı biliyor musunuz? Gerçekten bir kalemde 1 trilyon 300 milyon dolara çıkarttınız. Ama bir yanlışı açığa çıkardınız.”
27 Mart 2015 tarihinde Başbakan Davutoğlu’nun televizyonda ‘Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Başkanlık sisteminin seçim beyannamesinde nasıl yer alacağını bizzat ben kendim kalemimle yazdım’ dediğini söyleyen Vural, üç gün sonra 30 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanının ‘Bizzat okudum. Kendi kanaatlerimi ifade ettim’ diyerek kendisinin dikte ettirdiğini açıkladığını öne sürdü. Vural, “Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı partinizin seçim bildirgesini okuyor, talimatıyla başkanlık sisteminin partinizin seçim bildirgesine alınmasını ifade ediyor. Başbakan-Cumhurbaşkanı ilişkisinde parlamenter sisteme uygun mudur? Hangi devlet geleneğimizde bu yer almaktadır” diye konuştu.
Vural, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıya ilişkin de istihbarat zafiyeti olduğun savundu. Vural, terörist cenazelerinin ailelere iadesine ilişkin olarak, “Zaman zaman bu konuda ailelere verilmeyen veya aileler sahiplenmediği için devletin yaptığı defin törenleri oldu. Bu konuda bir ailenin eğer güvenlik açısından ya da başka sorun varsa bununla ilgili devlet bir şey yapabilir” şeklinde konuştu.