Kars MHP KARS’TA ADAYLARINI TANITTI

MHP KARS’TA ADAYLARINI TANITTI

10.03.2014 - 18:10 | Son Güncellenme:

.

MHP KARS’TA ADAYLARINI TANITTI

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, partisinin Kars Belediye Başkan Adayı Murtaza Karaçanta’ya destek vermek ve MHP İl Teşkilatının aday tanıtım toplantısına katılmak için geldiği Kars’ta, partililere seslenerek 1 oyun bile ne kadar önemli olduğunu, oyuna gelinmemesini, dikkatli olunmasını, birlik ve beraberlikten kopulmamasını, herkesin adayların etrafında kenetlenip 1 oyu bile zayi etmemesi gerektiğini anlattı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak olan Merkez, ilçeler ve belde belediye başkan adayları ile meclis üyelerinin tanıtımını yaptı.
İmparator Düğün Salonundaki aday tanıtım toplantısına katılan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan da burada bir konuşma yaparak dikkatlerin ne yöne çekilmesi gerektiğinden söz etti.
Milliyetçi Harekete gönül verenlerin, Kars ve Iğdır’da yaşanan son genel ve yerel seçimlerden ders çıkarmaları gerektiğine dikkat çeken Ogan, Kars ve Iğdır’da artık ‘Azeri, Terekeme, Yerli ve Karapapak’ gibi anlamsız ve gereksiz tartışmaları, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği sırada, Hıristiyanların meleklerin cinsiyetini tartışmalarına benzetti.
DOĞUNUN 3 HİLALİ
Esas seçimin Serhat bölgesi olan ve birilerinin Ermenistan ile sınır olarak çizmeye çalıştığı Kars, Iğdır ve Ardahan’da yapıldığına da dikkat çeken Ogan, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın Doğu’nun üç hilali olduğunu söyledi.
Birilerinin üç hilali bölgeden söküp, Ermenistan ile sınır yapmaya, bir ucunu da Mersin’e giden büyük bir Kürdistan’ı kurmak için mücadele ettiklerini de iddia eden Ogan, “Birileri Ermenistan ile kucaklaşmanın hesabı yapıyor. Birileri de ayakkabı kutularını doldurmanın hesabını yapıyor. Bu nedenle burada her biri birinden değerli başkanlarımızın belediye başkanı olmak gibi bir derdi olmadığının farkında olmamız lazım. Bu bölgede her bir Türk’ün ve Türk Milliyetçisinin mücadelesi makam ve mevki mücadelesi değil, bir vatan millet mücadelesidir. Vatanın, milletin kadirini ve değerini en iyi Serhatta, vatanın bekçiliğini yapmış olan siz kıymetli Karslılar bilir” dedi.
NEDEN MECLİSTE 51 DEĞİL DE, 151 MİLLETVEKİLİ DEĞİLİZ?
MHP olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde 51 milletvekili yerine, 151 milletvekili olmaları gerektiğine de vurgu yapan Ogan, seçim öncesi etnik yapı ayrımı ve diğer tartışmalar nedeniylede birbirlerine düştüklerini dile getirerek konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:
“Neden bizler bugün mecliste 51 milletvekiline sahibiz. 52. Dönem Milletvekili adayımız Ümit Yılmazer de aramızda. Neden onu seçemedik? Çünkü bizler birbirimize düştük. Hiçbirimize zerre kadar fayda getirmeyen tartışmalar içerisinde boğulup gittiğimiz için seçemedik. Bu tartışmaları artık barakalım. Fatih, İstanbul’u fethederken Hıristiyanlar meleklerin cinsiyetlerini tartışıyorlardı. Çok affedersiniz ama bu tartışmaların bundan hiçbir farkı yoktur. Bizler vatana ‘Vatan’, bayrağa ‘bayrak’ demişsek ve Türk Milletinin bir ferdiysek bu tartışmaların içerisinde olmamalıyız. Bugün ben aday oldum ve olmadım tartışmalarının da artık geride kalması lazım.”
BU HATAYI, IĞDIR’DA DA YAPTIK
Ogan ayrıca, “Daha önce de bu hataları Iğdır’da yaptık. Ben Iğdır’da belediyenin önünde geçerken utanıyorum ve başımı kaldırıp belediyeye bakamıyorum. Ama 30 Mart’ta bu utançtan kurtulacağız. Önce Iğdır’da bir milletvekili, peşinden de bir belediye çıkardılar. Ama şimdi sırada Kars var. Plan ve proje aynı. Kars’ta da biz bölündük ve parçalandık diye bir milletvekili çıkardılar. Onların Genel Başkanı geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında Kars’ı çantada keklik gördüğünü söyledi. Biz son genel seçimden ders alamadıysak bizim artık Kars’ta durmaya hakkımız yoktur.” diye konuştu.
ERİVAN’DA 80 YIL ÖNCE KARS’TAN ÇOK CAMİ VARDI
Dikkatli olunmaz ise buraların da Erivan’dan farkı olmayacağını belirten Ogan, “Yanı başımızdaki Erivan’da 80 yıl önce cami sayısı Kars’ta ki cami sayısından fazlaydı. Ama şimdi Erivan’da tek bir cami ve bir tane Müslüman’a ait mezar taşı bile kalmamıştır” şeklinde konuştu.
IĞDIR MİLLETVEKİLİ, HAKKARİ’DEN GELDİ, KİMSE SES ÇIKARMADI
BDP Iğdır Milletvekilinin Hakkari’den geldiğini de hatırlatan Ogan, “Iğdır Milletvekili Hakkari’den geldi. Hiç kimse soramadı. Kendisi sabah akşam İmralı’da. Daha biz neyin tartışmasını yapıyoruz. Bugün biz bunu tersine çeviremezsek artık burada duramayız. Her kes tasını tarağını toplasın, geçmişlerinin mezar taşları da sırtına yüklesin neresi yakınsa oraya gitsin” diyerek partilileri uyardı.
KÜRTLERDEN DE OY ALIYORUM
Ogan daha sonra şunları söyledi:
“Ben Iğdır’da hem Kürt arkadaşlarımdan da oy alıyorum. Ben, ülkemi çok sevdiğimi için kökeni ne olursa olsun her kesi seviyorum. Her kese hizmet için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Aynısını Kars’ta da görüyorum. Bizim insanlarımızın kökeni gibi bir derdi yok. Kimse kimsenin kökeni ile de uğraşmıyordu. AKP geldikten sonra Başbakan sabah-akşam insanları kökeniyle niteliyor.”