İzmir MHP’Lİ ACAR FRM TV’DE FOÇA’YI ANLATTI

MHP’Lİ ACAR FRM TV’DE FOÇA’YI ANLATTI

10.09.2014 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

MHP’Lİ ACAR FRM TV’DE FOÇA’YI ANLATTI

FRM TV’de yayınlanan Yunus Karakaya’nın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel adlı programın konuğu olan MHP Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, Foça’nın sorunlarından, turizme ve siyasi bir çok konuda ilçesini anlattı, hedefleri sıraladı.
Mart ayındaki yerel seçimlerde hem belediye başkan adaylarıyla, hem meclis üyesi adaylarıyla siyasi arenaya çıkarak, projeleriyle yarının Foça’sını anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Acar, "Bizler MHP olarak merkez sağı kendi bünyemizde toparlayabildik. Adayımız eski belediye başkanımız olan Serdar Mersin gibi tecrübeli bir isimdi. Meclis üyesi adaylarımız ise bölgede sevilen ve tanınan, aynı zamanda genç ve dinamik bir ekipten oluşuyordu. Seçim sonucuna baktığımızda Foça seçmeninin tercihi sonucunda Foça siyasetinde ikinci parti olduk. 4500 oy alarak dört meclis üyesi çıkardık" dedi.
30 Mart tarihine geri dönüldüğünde geçen 6 aylık süre içinde vaatlerin yerine getirilmediğini kaydeden Acar, "Özellikle zmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Yenifoça’da yeni bir arıtma tesisinin kurulacağının sözünü vermişti. Hem de taşıma sektöründe sıkıntılı olan esnafımıza ESHOT otobüslerini geri çekerek yeniden bir alternatif iş vaadinde bulunarak seçim sahnesine çıkmıştı. Ancak seçim bitti, kazanan belli ancak ne vaatler yerine getirildi ne de bunlara yönelik bir adım atıldı. Biz bu sözlerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Foça’da aslında İzmir’deki siyasi parti temsilciliklerinin de, güçlü STK’lar ki buna ticaret odaları da dahil varlık gösteremiyor. Foça-İzmir kurumları arasında yaşanan bu koordinasyonsuzluk ve lobicilik eksikliği; maalesef ki kentimize büyük olumsuzluklar olarak dönüyor. Oysa Foça’daki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve kentin yöneticileri bir arada çalıştıklarında ve kentin lobiciliğini daha iyi yaptıklarında bu sorunu kolayca aşabileceğimize inanıyorum. Ayrıca ’’iktidar olmadım, halk beni seçmedi’’ demek yerine ’’ ben Foça için çalışacağım ’’ demek daha başarılı sonuçlar doğuracaktır." dedi.
Foça’nın kronik hale gelen sorunlarına da değinen Taner Acar,şunları söyledi:
"Bugün Foça’ya baktığımızda artık kronik hale gelmiş, her yerde konuşulan sorunları var. Foça uzun süredir bir Club Med arazisi üzerinde tartışmasını devam ettirmektedir. Daha önce açılan gümrük kapımız iş görmez bir hale gelmiş, Midilli seferleri durdurulmuştur. Foça’daki yaz ve kış aylarındaki nüfus oranlarının değişkenliği nedeniyle göz ardı edilmiş bir hastane sorunumuz vardır. Gerek ülkenin iktidar partisi gerekse yereldeki iktidar, bu sorunun çözümüne yönelik bir adımı maalesef ki atamamıştır. Yenifoça’nın arıtması artık dillere destan olmuştur. Yine bir diğer sorun; yol sorunudur. 26 km’lik Çanakkale yoluna bağlanan Foça yolu artık kapasiteyi karşılayamamaktadır. Bunun neticesinde canlarımızı kaybetmeye başladık. Acilen bu yolların da elden geçirilip Foça’ya daha yaraşır ve insan kaybına neden olmayacak bir vaziyete dönüştürülmesi gerekiyor. Ovasıyla, bir birinden değerli ürünleriyle, domatesiyle, pamuğuyla, mısırıyla çok önemli bir yer arz eden Gerenköy adında bir köyümüz var. Gerek tarımsal anlamda yapılan yanlış projeler, gerekse sahipsizlik bu güzide tarım bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Yöresel pazar anlamında köyün ürünlerini Türkiye’de pazarlayabilecek nitelikli projelerin üretilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sorunlar siyasi partilerin STK’lar ile birlikte çalışıp çok basit şekilde çözebileceği sorunlardır. Bugün çok daha farklı şeyler konuşmamız gereken yerde maalesef ki üçüncü dünya ülkelerinde konuşulan konuları konuşmak zorunda bırakılıyoruz. Daha iyi bir Foça’yı inşa etmek varken, yerel yönetimlerin 30 yıllık yanlış planlanması sonucu günümüze aktarılan sorunlarını konuşmak her şeyden önce bir Foça sevdalısı olarak bizleri üzmektedir."