Gündem MHP’li Mehmet Aslan'dan bir açıklama daha

MHP’li Mehmet Aslan'dan bir açıklama daha

10.03.2015 - 16:14 | Son Güncellenme:

Oyuncu Ahmet Yenilmez'e yönelik 'saray soytarısı' tepkisiyle gündeme gelen MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan'dan bir açıklama daha...

MHP’li Mehmet Aslandan bir açıklama daha

Mehmet Aslan, bugün partisinin Seyrantepe’de bulunan İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, 2015 genel seçimleri için İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adaylığını ilan etti. Konuşmasına, “Mensubu bulunduğum 46 yıldır var olan MHP, başbuğumuz Alparslan Türkeş, liderimiz Devlet Bahçeli ve dava arkadaşlarımızın, büyüklerimizin başlattığı değişim ve hizmet hareketinin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum” diyerek başlayan Mehmet

Haberin Devamı

Ülkücü kimliğiyle tanınan oyuncu Ahmet Yenilmez için sarf ettiği “Menfaati için kıble değiştiren saray soytarısı olur” sözleri hatırlatılan Mehmet Aslan, “Ben hiçbir polemiğe girmedim. Siyasi hayata girerken de kavgacı bir tutum izlemedim. Kimseye ne sataştım. Kimseye de beni eleştirdiği veya bir sebepten dolayı fikri olduğu için de yaftalamadım, dinledim. Sözün büyük küçük kimden geldiğine bakmadım. İdeolojisine de bakmadım. Ama dediğim gibi illa bir cevap vermek gerekirse de herkese bir cevabımız var. Herkesin kendi fikri var. Başkalarına hakaret ederlerse cevabını alır” şeklinde açıklama yaptı.

O KAVGA NEYDİ?

Ahmet Yenilmez, geçtiğimiz günlerde 'Ülkücü camiaya son sözüm' deyip bir mesaj paylaşmıştı. Yenilmez, "Bu dil bu lisan benim inandığım ülkücünün dili olmadı. İnşallah gazinocular kralı oğlu sanatçılar duygularınıza tercüman olur" demişti.

Haberin Devamı

Yenilmez'in bu sözlerine Gazinocular Kralı'nın oğlu, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, isim vermeden ağır bir cevap verdi:

BÖYLESİNDEN SARAY SOYTARISI OLUR

Mehmet Aslan'ın mesajı şöyle: Ülkücülük hak yolunda baş koymuş bir milletin kutlu davasıdır. Kişisel ikbal uğruna giyilip çıkarılan gömlek değildir.Küsülüp kırılacak dost-ahbap ilişkisi sayılamaz. Gerçek bir ülkücünün davası onun ruhudur, can bedenden ayrılıncaya dek yaşar, yaşatır. Kibrine yenilip davadan ' vazgeçtim, bıraktım' diyen biri aslında ülkücü olmamıştır. Böylesinden olsa olsa menfaati için kıble değiştiren saray soytarısı olur.

AHMET YENİLMEZ NE DEMİŞTİ?

Ülkücü olduğu için sanat camiasında yalnız olduğunu ve bedeller ödediğini, bugüne dek MHP ve BBP dışında hiçbir partiye üye olmadığını belirten Yenilmez, hakaret ve küfürlere maruz kaldığını söylemişti.

Yenilmez, “1983 yılından beri ülkücü kimliğim ile tiyatro ve sinema alanında çalışmaktayım. Sanat camiasında rahmetli Başbuğ ve rahmetli Muhsin başkanın nezaketinin her daim en uç meslektaşlarım tarafından saygı gördüğünü gurur ile müşahade ettim. Yapayalnız olduğum bu camiada ne bedeller ödediğimi yakın tanıyanlar az çok bilir. İşitmediğim küfür duymadığım hakaret kalmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

‘ÜLKÜCÜ CAMİAYA SON SÖZÜM’

“Ülkücü camiaya son sözümdür” diyen Yenilmez, “Sabrettim. Hülasa sanırım susma zamanım geldi. Sizlerden ricam benim yüzümden artık birbirinizi kırmayın. Buyurun! Bugünden itibaren Ahmet Yenilmez de yok. Madem ülkücü camiaya bu kadar zarar verdim. Hepinizden özür dilerim. Bu dil bu lisan benim inandığım ülkücünün dili olmadı. İnşallah gazinocular kralı oğlu sanatçılar duygularınıza tercüman olur. Tıpkı Ozan Arif gibi bendeniz de başaramadım” demişti.