Siyaset MHP'li Vural'dan Atalay'a kritik soru

MHP'li Vural'dan Atalay'a kritik soru

23.10.2009 - 14:56 | Son Güncellenme:

.

MHPli Vuraldan Atalaya kritik soru

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, "Yine soruyorum, ayın 17’sinde sınırda DTP’li kimlerle görüşme yaptın?" diye sordu.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneğinin, Tes-İş Konferans Salonu’nda yapılan genel kuruluna katılan Vural, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vural, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, Atatürk Orman Çiftliği’nde yaptıkları görüşmeyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi: "Ne konuştun? Ben söylemeseydim bu karanlıkta kalmayacak mıydı? AKP ve PKK’nın organize ettiği açılımın kurdele kesme törenini konuşmadın mı? Konuştuysan Pazartesi günü olanları birlikte organize ettiniz. Uyarı yaptıysan ne oldu? Vali yardımcıları, hakimler, PKK bayrakları oraya gitti. Bakan diyor ki ’Uyarı yaptık.’ Hayır, beraber, birlikte düzenlediniz. Yine soruyorum, ayın 17’sinde sınırda DTP’li kimlerle görüşme yaptın? Görülüyor ki PKK’yı, DTP’yi muhatap alan bir projeyle İmralı’nın kılavuzluğunda yapılan bir açılım, kurdele kesme törenine dönüşmüştür.

Yadırgadığım bir şey yok. Sen, Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanısın. Kapalı kapalar ardında, çiftliklerde gece buluşmanın alemi mi var? Zaten buluşup görüşüyorsunuz. Bu, gösteriyor ki ayın 17’sinde yaptıkları görüşme, teslim törenin organizasyonu ile ilgili görüşmedir. Bizim tüylerimizi diken diken eden tablo budur. Kimin ne mal olduğunu biliyoruz. Orada devletin organizatörlüğünde çifte hukukun oluşturulması kanımıza dokunmuştur. Bu pis pazarlıkları deşifre etmeye devam edeceğiz." Vural, bir başka gazetecinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun, Silopi sınırında yapılan sorgulamalarla ilgili başlattığı inceleme konusundaki sorusu üzerine de "Asıl inceleme yapılması gereken Sayın Başbakan’dır" dedi.

"Bu bölücülüğü Türkiye’ye ’açılım’ adı altında yutturmak ve hazmettirmek isteyen siyasal düşüncedir asıl önemli olan" görüşünü ifade eden Vural, şunları kaydetti: "Bu konuda bütün bürokratları uyarıyoruz. Hukuk devletinde, yasaya, hukuka, Anayasa’ya aykırı eylemler yapmaktan vazgeçilmelidir. Hukuk oluşturmak isteniyorsa bu hukuku oluşturma görevi AKP’ye aittir. Bugün kanunsuzluk ve hukuksuzluk işler hale gelmiştir maalesef. Bölgede iki hukukluluk oluştu. Burada suç olanın, orada suç olmadığı bir anlayış yerleştirilmeye başlanmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Üzüntü verici olan devletin, hükümetin bu organizasyon içinde başrol oynamasıdır. Kevin Costner’la pazarlayamadıklarını başka organizatörlerle birlikte, üç beş teröristin teslim töreninde millete hazmettirmeye çalışıyorlar. Başbakan’ın gördüğü güzellik bu ama milletin içinin yandığı tablo da budur. Başbakan, milletten kopmuş, ayakları yerden kesilmiş.

İmralı ve okyanus ötesindeki sevdalara tutulmuş görünüyor. Artık bu millet beraber yürüdüğü millet değildir. Milletimizi, değerlerini yalnız bırakmıştır.

Milletimiz ibretle izlemektedir."