Afyonkarahisar MHP LİDERİ BAHÇELİ AFYONKARAHİSAR’DA

MHP LİDERİ BAHÇELİ AFYONKARAHİSAR’DA

14.03.2014 - 18:47 | Son Güncellenme:

.

MHP LİDERİ BAHÇELİ AFYONKARAHİSAR’DA

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ikametgahının önüne park yaptırıp girişine de, ‘Ne Mutlu Türk'üm Diyene’ yazdıracağım” dedi.
Bahçeli, yaklaşan yerel seçimler öncesi Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği mitingle partisine destek istedi. Cumhuriyet Meydanı'nda partililerine seslenen Bahçeli, yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydederek, seçimlerin bazı çevreler tarafından sadece AK Parti ve CHP arasında olan bir yarış gibi gösterilmeye çalışılmasına da tepki gösterdi. Seçimlerin karışık bir süreç içerisinde yapılacağını kaydeden Bahçeli, “Yerel seçimler Türkiye için çok büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunların yoğunlaştığı, Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kaldığı bir dönemde ve milletimizin sosyal dokusunun zedelendiği, üniter ve milli devlet anlayışımızın sarsıldığı, toprak bütünlüğümüzün bölünmenin eşiğine getirildiği bir süreçte Türkiye üç önemli siyasi olayla karşı karşıya bulunmaktadır. Bunun ilki 30 Mart yerel seçimleridir. Bu seçimlere 25 siyasi parti katılmaktadır. Siyasi partilerimizin demokratik haklarını kullanma, demokratik bir yarış içerisinde bulunma Türkiye’nin siyasi kültürüne de çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
“TÜRKİYE’NİN ÖMRÜNÜ İKİ SİYASİ PARTİNİN ARASINA HAPSEDEMEZSİNİZ”
Bahçeli, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları kabul ettiğimiz siyasi partilere ve adaylarına MHP olarak başarılar diliyoruz. Bu seçimleri MHP çok önemli görmektedir. Onun için de seçim çalışmalarımıza çok erken başladık. Bazı anlayış sahipleri, televizyon programları yorumcuları, kamuoyu araştırması yapanlar ya da kamuoyu oluşturmaya çalışanlar, Türkiye’nin ömrünü iki siyasi partinin arasına hapis edemezsiniz. Türkiye’nin insanlarının kurduğu farklı siyasi görüşlere sahip, milletimizin desteklediği ya da yöneticisi olduğu partileri görmezden gelerek AK Parti'ye odaklanarak onunla yarışa sokulan Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) başka bir siyasi partiyi görmezden gelmek, onları yok saymak en başta siyasi kültürümüze bir darbedir. Bunu yapanlar demokrat olamazlar, bunu yapanlar demokrasinin vazgeçilmez unsuru kabul edilen siyasi partilerimizi yok sayanlara bir kez daha söylüyorum, sadece ve sadece AK Parti yoktur, sadece ve sadece CHP yoktur. İnanmayanlar gelsin Afyonkarahisar’ı görsün. Burada MHP var, geleceğimizin teminatı var. Burada devlet ve milletin daimi savunucusu var. Ne yaparsanız yapın bir gün MHP’yi mutlaka göreceksiniz.”
“BU SORULARIN HEPSİ RECEP TAYİP ERDOĞAN’IN KARANLIK NOKTALARIDIR”
Konuşmasında AK Parti’nin iktidar olması konusuna değinerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kendisi ve partisi hakkında birçok soru da yönelten Bahçeli, “Mili Görüş çizgisinden gelerek özellikle inanmış kişileri etrafınıza toplayıp iktidar olmayı tercih ettikten sonra hangi iç ve dış odak, nereden kim nedir bunu belirleyerek sizden Milli Görüş gömleğini kim çıkarttı? Niye çıkarttı? Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra çıplak gezecek haliniz yok, size birisi bir gömlek giydirdi? Bu gömlek nerenden geldi, kim getirdi? Arkasına ABD, önüne Avrupa Birliği'ni (AB) kim yazdı? O günden bugüne kadar geçen süre içerisinde bu gömlek değişikliğiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter, milli ve toprak bütünlüğünü tahrip eden davranışlara başlamanızın bunda etkisi var mıdır? Türkiye’de milli ve manevi değerlerin tahribi için birtakım adımlar atmanın sinsi sinsi ve alıştıra alıştıra Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini ve Cumhuriyet'in tüm kazanımlarını tahrip edebilecek yaklaşımlarda bulundunuz. Bu doğruda dış odakların olduğunu veya kendinizin iradesi ile yaptığınızı açıklıkla söyleyebilir misiniz, yoksa bir gün bunu tarih yazdığında mahkum olabileceğiniz ihtimali aklınıza geliyor mu? Size AK Parti’nin yeni Türkiye hedefini kim ortaya koydu? Bunu başarman için kimler tarafından açıkça destek görmektesin? Bu soruların hepsi Recep Tayyip Erdoğan’ın karanlık noktalarıdır. Bunlar açığa çıkmadan, bunların üstünü örtmek için partisi Adalet ve Kalkınma Partisi olmuştur. Her yerde partiler baş harfleri ile kısaltılarak ifade adilerken, sen AKP’yi reddedip, ‘AK Parti’yiz diyerek topluma kendinizi takdim etmeye çalıştınız. Neden Adalet ve Kalkınma Partisi’ni AKP diyerek hitap etmekten vazgeçip ‘AK Parti’ demenin sebebi bu karanlık noktaların, lekelerin üstünü ‘AK’ kavramı ile örtmeye mi çalıştınız? Bunların hiç birisinin cevabını veremiyorsunuz” dedi.
“İKAMETGAHININ KARŞISINA BİR KÜÇÜK PARK YAPTIRACAĞIM, GİRİŞİNE DE, ‘NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE’ YAZACAĞIM”
Bahçeli, bazı kurumlardan ‘T.C.’ ibaresi ile birlikte okullardan ‘Andımızın’ kaldırılmasına da tepki göstererek şunları söyledi:
“Sayın Başbakana şimdi diyorum ki, Allah nasip ederse iktidar olursak, ikametgahının karşısına bir küçük park yaptıracağım ve o parkın girişine de, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’ yazacağım. Bu T.C. levhalarını indiren Ziraat Bankası’nın hevesli yöneticileri sizin ellerinizle o levhalara tekrar T.C. yazdıracağım. T.C.’yi silince mevduatınız mı arttı? Bu vahamet neyin nesidir? Bu T.C.’den niçin rahatsız oluyorsunuz? Şimdi bize diyor ki, sen yavru muhalefetsiz nasıl iktidar olacaksın. Sen nasıl iktidar olacaksın da bunları yaptıracaksın diye bizlere soruyor. Sen nasıl iktidar oldun? İç ve dış odakların desteği ile. Biz MHP’yiz iç ve dış odaklı bağımlı iktidar olamayız ama bu aziz millet bu gidişata bir yerde, 'Yeter dur' diyecek ve MHP iktidar olacak.”