Siyaset MHP lideri Bahçeli: OHAL devam etmelidir

MHP lideri Bahçeli: OHAL devam etmelidir

26.06.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

Bayramlaşma töreninde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "OHAL devam etmelidir" dedi.

MHP lideri Bahçeli: OHAL devam etmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen partililerle bayramlaşma töreni sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları yanıtladı. Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 347 gün geçtiğini, bugünden bakıldığında ise birinci yılına 20 gün kaldığını belirterek, bu sürecin Türkiye için çok ciddi kaos, karmaşa, kamplaşma ve bunalım süreci olarak dikkati çektiğini iddia etti.

Haberin Devamı

OHAL'in devam etmesini isteyen Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Türkiye, Parlamanter Demokrasi'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sağlamıştır. Referandumun halkımız tarafından kabulü ile bu yasallaşmış, şimdi uygulama aşamasına geçilmiştir. TBMM'nin verimli çalışabilmesi için içtüzük üzerinde bir uzlaşı sağlamak suretiyle gerçekleştirilmeli, bunun yanında uyum yasalarına öncelik verilmelidir. Bütün bunlar yapılırken, PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmamalı, gevşetilmemelidir. Bir yıla yaklaşan süre içerisinde teşhis konularında çaba sarfedilirken Türkiye'de de çok şeyler olmaktadır.

"OHAL DEVAM ETMELİDİR"

15 Temmuz vahşice bir darbe teşebbüsüdür. Burada gecikme olmaz. Böyle bir darbe teşebbüsünün bütün yan tesirleri de başta olmak üzere, etkisini de ortadan kaldırabilmek için olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü hal kapsamına dahil edilmiş unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü hali 'demokrasiye, özgürlüğe karşıt' gibi algılayarak, tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz'un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli, ne düşünüyorsa onu açıkça söylemelidir fakat olağanüstü hali bahane ederek, 15 Temmuz vahşiliğine örtülü olarak sahip çıkmamalıdır."

Haberin Devamı

CHP LİDERİNE SERT TEPKİ

Türkiye'yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi, kalan süre içerisinde kendisine çeki düzen vermelidir. Sözlü, sazlı adalet arayışıyla Türkiye'nin Ankara'dan İstanbul'a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur.

MERAL AKŞENER'İN PARTİ KURACAĞI İDDİALARI

MHP'nin gündeminde böyle bir konu yok. Özgürlük var, isteyen istediği şeyi yapabilir, ister bağda yürür, ister dağda yürür, isterse siyasette yürür, onların bileceği iştir.