Siyaset MHP’nin ‘ittifak’ kampı başladı

MHP’nin ‘ittifak’ kampı başladı

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin Kızılcahamam’daki üç günlük “ittifak” kampı dün başladı. Milletvekilleri kampa giriş yaparken bugün Kızılcıhamam’a gelecek olan Genel Başkan Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek. Bahçeli daha sonra parti organlarıyla ittifak sürecine ilişkin toplantı yapacak.

MHP’nin ‘ittifak’  kampı başladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, MHP’yi diline dolayan “yeni yetme politik hokkabazlar” bulunduğunu belirterek, dertleri çeşit çeşit olsa da basite indirgendiğinde, “hepsinin kuyruk acısının aynı olduğunu” ifade etti. Bu kişilerin, Türkiye’nin hayrına olan herhangi bir konuda rahatsızlık duymayı, kendilerine hayat amacı edindiğini ifade eden Adan, “CHP’nin vekilleri bağıra çağıra, üslupsuzca, işaret parmaklarını sallaya sallaya MHP’yi hedef göstererek; bu yalın gerçeği halktan gizleme gayretine düşmüşlerdir. Fakat her şey aşikardır. CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen şahsın üslubu da CHP’yi toprağın altına gömme planının son delilidir” değerlendirmesini yaptı.
MHP’nin ve AK Parti’nin samimi çabalarını itibarsızlaştırmak için girişilen kirli oyunlardan bir başkasının da “bu ittifakın Güneydoğu’daki seçmen tarafından çekinceyle karşılandığı” yalanı olduğunu söyleyen Adan, “Bu yalanı uyduranların esas amacı; akıllara bu akıldışı fitnenin zehrini salmak ve bazı kesimlerde şüphe oluşturmaktır” diye konuştu.
ABD’ye çağrı
Adan, ABD’nin “Türkiye’yi Afrin konusunda adım atmamaya çağırıyoruz” açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:
“ABD’den yapılan açıklamalar çok karışık. Afrin’de terör örgütü varsa Türkiye oraya girmelidir. MHP, sonuna kadar o iradenin yanında olacaktır. Kendi menfaatlerimizi biz biliriz, bize gelecek tehlikeleri de biz biliriz. Türk devletini bugün yöneten kadrolar, PYD’ye gönderdiği silahları her gün televizyonlarda izlediğimiz, bu coğrafyayı yakıp yıkan, hiçbir yerde haklılık kazanmamış, yine yanlışlarına devam ettiğini gördüğümüz ABD’yi uzun süreden beri uyarmaktadırlar. Dolayısıyla PYD’ye verdikleri silahları alıp götürmeleri ve bu coğrafyada oluşturmak istedikleri orduya da son vermeleri gerekmektedir. Türk milleti, devletin alacağı karara çok büyük bir heyecanla destek vermektedir. ABD, geri adım atmalıdır. Menfaatlerimizi koruma adına Türk milleti hiç kimseden icazet alacak değildir.”