Malatya MHP, ÖZALPER’DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

MHP, ÖZALPER’DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

27.05.2015 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

MHP, ÖZALPER’DE GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

MHP, genel seçim çalışmaları kapsamında Özalper Mahalle toplantısında gövde gösterisi yaptı. Açık hava toplantısına 100’lerce mahalle sakinin katıldığı toplantıda konuşan MHP’li Yıldız, "Özalper Milliyetçi Hareket ile yürümeye karar vermiştir" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmaları kapsamında Özalper Mahalle toplantısında, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. 100’lerce mahallelinin toplandığı ve bazı vatandaşların da balkonlarda izlediği mahalle toplantısında konuşan MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, mahalle sakinlerinin coşkulu ve yoğun ilgi göstermelerine teşekkür ederek, Özalper’in MHP ile yürümeye karar verdiğini söyledi. Yıldız, “2011 genel seçimleri öncesi 1 dolar 1,62 Türk Lirası iken 4 yıl sonra dolar yüzde 62 yükselerek 2,62 liraya çıktı. Euro ise yüzde 29 yükselerek 2,32 liradan 2,86 liraya tırmandı. Merkezî hükümet borç stoku 2011 Mayıs ayı içinde 492 milyar lira iken 2015 Nisan sonu itibarıyla 647 milyar lirayı aşmış durumda, yüzde 30’luk bir yükseliş söz konusu. Dış borçlar 300 milyar dolardan 400 milyar doların üzerine çıkmış ve yüzde 34’lük bir yükseliş yaşanmış. Enflasyon oranı yüzde 6,31 seviyesinde iken son 4 yılda ortalama yüzde 8,3 düzeyine yükselmiş. İşsizlik oranı yüzde 2011’de yüzde 9,8 seviyesinde başlamış ve yıllar itibarıyla yüzde 9,2, yüzde 9,7, yüzde 9,9 ve son olarak 2015 yılında yüzde 11,2 düzeyine tırmanmış. Türkiye’nin GSYH’si dolar bazında 2012’de 774 milyar dolar iken 4 yılda ancak 800 milyar dolara çıkabilmiş. Son dört yılın ihracat ve ithalat rakamlarını alt alta topladığınızda dile kolay 374 milyar dolarlık bir açık söz konusu olmuş. Bu durum sürdürülemez. Yaklaşık 11 milyon emeklinin aylıklarının ne olduğu ve asgari ücretlinin son 4 yılda ne kadar zam aldığı ve alım gücünün ne olduğunu konusuna girersek, emeklilerin alım gücü son 4 yılda önemli oranda erimiş durumda ”diye konuştu.
"DAR GELİRLİNİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ"
Milliyetçi Hareket iktidarında asgari ücretin en az 1400 liraya olacağını belirten Yıldız, çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacağını ve mazotun 1 lira 75 kuruş olacağını kaydetti. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapılacak hizmetleri şöyle özetledi:
"Her yıl 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Kişi başına milli gelir 13.3 bin liraya ulaşacak. İstihdam 29.9 büyüme olacaktır. Emekliye her yıl Mart ve Eylül ayında birer asgari ücret destek vereceğiz Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandıracağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz. Evlenecek ihtiyacı olan gençlere kamu bankaları aracılığıyla 10 bin TL tutarlı 2 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı getireceğiz. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirileceğiz. Muhtaç ailelere, harcama kartı ’Hilal Kart’ imkanı tanınacağız. Dar gelirlinin vergi yükü hafifleteceğiz. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarından kaynaklanan borç sarmalından kurtarılacaktır. Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız, kadınlara doğum için doğum borçlanma hakkını getireceğiz."
"DEVLETİN GÜCÜYLE PARTİ ÇALIŞMASI YAPIYORLAR"
MHP Malatya Milletvekili adayı Hakan Yılmaz ise, seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak, "Akrabalarını kalkındırma partisi, bu ara her türlü haksızlığı yapmaya başladılar. Devletin tüm gücüyle parti çalışması yapıyorlar. AKP’li tüm belediye müdürleri ve kamu kurum müdürleri, AKP’li milletvekili adaylarının çantalarını taşıyorlar. Bu durumu halka şikayet edip, takdirlerinize sunuyorum" dedi.
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ise Özalper Mahalle sakinlerinin toplantıya yoğun ilgi göstermelerine teşekkür ederek, AKP iktidarının yaptıklarında duble yolların güzel olduğunu, ama 2 yılda bir yama yapılmasının da akıllara başka soru işaretleri getirdiğini kaydetti.
MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya da toplantıya yoğun ilgi gösteren Özalper mahalle sakinlerine teşekkür ederek, yoğun ilginin Milliyetçi Hareket iktidara yürüdüğünün göstergesi olduğunu belirtti.
MHP’Lİ YILDIZ, ESNAFLARI DA ZİYARET ETTİ
Yapılan konuşmalardan sonra MHP’li Avukat Arif Yıldız, açık hava toplantısına katılan vatandaşlara hatıra fotoğrafı çekti hem de çevrede bulunan esnafları ziyaret etti.