Siyaset MHP üstüne düşeni yaptı

MHP üstüne düşeni yaptı

23.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa degişikliğiyle ilgili süreçte partisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Bahçeli, “MHP’yi anlamayan dar kafalıların, MHP’yi karalama telaşı ve suçlama yarışı beyhude bir çaba olmaktan kurtulamayacaktır” dedi

MHP üstüne düşeni yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki tavrını referandumda da devam ettireceğini açıklayarak, “MHP devlet ve millet bekasını güçlendirmek, güvenceye almak, aynı zamanda milli uzlaşma ruhuyla sistem krizini büyüten fiili açmazı bitirmek amacıyla, yüklendiği tarihi görevi gönül huzuruyla ifa etmiş ve üstüne düşeni yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dünkü yazılı açıklamasında özetle şunları kaydetti:

SÖZ MİLLETİN: TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliği ile ilgili kanunun cumhurbaşkanının onayından sonra referandum yoluyla milletin önüne geleceği açık ve nettir. Her zaman olduğu gibi, bundan sonrası için de söz ve karar egemenliğin yegane sahibi olan büyük Türk milletinindir. Aziz milletimiz TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili iradesini gösterip hükmünü verecek ve bu herkes için bağlayıcı olup kesinlik içerecektir.

SUÇLAYANLAR YANILACAK: Bu kapsamda MHP, TBMM’de göstermiş olduğu ahlaki duruşun, olgun ve sorumlu tavırla birlikte isabetli kararın aynısını referandum sürecinde de ortaya koyacaktır. Partimizi tutarsızlıkla suçlayanların, dün söylediklerimizle bugünkü ifade ve irademizin çeliştiğini ileri sürenlerin ne kadar yanıldıkları, ne denli art niyetli oldukları yakında tüm yönleriyle anlaşılacaktır. MHP’ye ilkelerinden, ne ülkülerinden, ne de ülkesinin emanetlerinden en ufak taviz ve dönüşü olmayan muazzam bir millet eseridir. Bunu anlamayan dar kafalıların, kriz ve kaosa yatırım yapan demokrasi ve millet muhaliflerinin MHP’yi karalama telaşı ve suçlama yarışı beyhude bir çaba olmaktan kurtulamayacaktır.

Haberin Devamı

GÖNÜL HUZURUYLA İFA ETTİK: MHP devlet ve millet bekasını güçlendirmek, güvenceye almak, aynı zamanda milli uzlaşma ruhuyla sistem krizini büyüten fiili açmazı bitirmek amacıyla, yüklendiği tarihi görevi gönül huzuruyla ifa etmiş ve üstüne düşeni yapmıştır. Özellikle 9 Ocak’tan itibaren partimizin değerli milletvekillerinin olağanüstü bir mücadele azmi göstermeleri, her türlü tahrik ve iftiraya karşı sabır ve inançtan bir duvar örmeleri takdir edilecek bir vakarın ispatıdır.

YIKICI SALDIRIYA RAĞMEN: Bütün yıkıcı saldırılara rağmen, MHP milletvekilleri anayasa değişikliğine olumlu oy kullanarak Türkiye’nin önünü açmışlardır. İftiharla söylemek isterim ki; Bildik mahfiller aracılığıyla, sosyal medya başta olmak üzere, her zemin ve sahada telkin ve tahrik altına alınmaya çalışılan milletvekillerimiz dava adamlığının ve dik duruşun ne demek olduğunu dosta düşmana ispatlamışlardır.