Gündem MHRS Hastane Randevu Alma ve MHRS Online Randevu İşlemi

MHRS Hastane Randevu Alma ve MHRS Online Randevu İşlemi

17.06.2015 - 13:54 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak internet üzerinden hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminde online randevu almak ve MHRS hastane randevu hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Alma ve MHRS Online Randevu İşlemi

Sağlık Bakanlığı’nın internet sistemlerini daha aktif bir şekilde sigorta hizmetlerinde kullanıyor olması, vatandaşa sağlık hizmetlerinde dünya standartlarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki sağlık hizmetlerindeki modernleşme çalışmaları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşın kamu hastanelerinde yaşadıkları sorunlara büyük ölçüde modern çözümler getiriyor. Özellikle de kamu hastanelerinde vatandaşın en büyük sorunlarının başında gelen hastane randevusu alımlarında yaşadıkları büyük mağduriyetleri ortadan kaldıran Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile internet kolaylığında hastane randevuları alınarak, modern bir şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanılabiliyor.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sağlık hizmetlerinde en büyük sorun haline gelen hastane randevularını daha modern bir altyapı üzerinde vatandaşa sunmaya başladı. Özellikle de eski dönemde vatandaş, sabahın ilk ışıkları ile hastaneye giderek, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesi ile uğraşmak zorunda kalıyordu. Bu durum zaten rahatsız olan vatandaşların büyük mağduriyetler ile karşı karşıya kalabilmelerine yol açıyordu. Dijital platform üzerinde bulunan MHRS hastane randevu sistemi günün her saatinde internete erişim sağlanabilen her yerden rahatlıkla kullanılabiliyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine online hastane randevusu alabilme imkanı sunan Merkezi Hastane Randevu Sistemi vatandaşın internet kolaylığında randevularını alarak, hastane kapısında randevu alabilmek için harcayacağı efor ve zamandan önemli ölçüde tasarruf edebilmesi sağlanıyor. Özellikle de Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaş birkaç dakik içerisinde ileri tarihlere de hastane randevusu alabiliyor ki bu durum kamu hastanelerindeki yoğunluğun büyük ölçüde rahatlamasını sağlıyor. Bu nedenle de günümüzde vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Üyelik işlemlerinde ise sistem sayfasındaki ‘yeni üye’ seçeneğinden üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için vatandaşlar ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girerek ve ‘parola’ belirleyerek Sağlık Bakanlığının bu sistemine üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Böylelikle MHRS hastane randevu sistemi ekranında ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ ile sisteme giriş yaparak randevu alabiliyor.

MHRS hastane randevu sistemi ile hastane randevularında da vatandaşa uyarı olarak bildirildiği gibi vatandaşın randevu tarihinde, randevu saatinde yaklaşım 30 dakika öncesinde hastanede olarak, sağlık hizmetlerinden daha modern ve daha kaliteli bir şekilde yararlanabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi internet sayfasında vatandaşlar ‘randevu al’ seçeneği ile ilgili ekranı açabiliyor. Bu ekranda randevu alımları için MHRS hastane randevu sistemine üye olunması gerekiyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde randevu alımları için vatandaşlar ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyor.