Gündem MHRS Hastane Randevu İle Online Randevu Almak Artık Çok Kolay!

MHRS Hastane Randevu İle Online Randevu Almak Artık Çok Kolay!

08.04.2015 - 10:44 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak online randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu için yapmanız gerekenler ve MHRS hastane randevu hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

MHRS Hastane Randevu İle Online Randevu Almak Artık Çok Kolay

Bilişim teknolojisinin sayısız faydalı ürünlerinden biri de, henüz yeni yeni gelişmeye başlamış olan, MHRS yani Merkezi Hekim Randevu Sistemidir. MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan, vatandaşların hastaneye uğramadan randevu almasını sağlayan, elektronik ortam üzerinden ya da telefon üzerinden hizmet sunan bir uygulamadır. MHRS uygulaması sayesinde, dilediğiniz hastaneden, dilediğiniz doktordan, dilediğiniz saatte randevu alabilmeniz mümkündür. MHRS, hastaneye gidip saatlerce sıra ve kuyruk beklenmesinin önüne geçmiş olan bir uygulamadır. Aynı zamanda MHRS, hastanelerde meydana gelen kalabalık ve izdiham gibi durumlarında sonlanmasına yardımcı olmuştur. Bunların yanı sıra MHRS uygulaması, yaşlı, ağır hasta, bebek, çocuk ya da şehir dışından gelen hastalar için de büyük kolaylık sağlamaktadır.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS uygulamasını ister elektronik ortam üzerinden giriş yaparak, isterseniz de Alo 182 nolu hattı arayarak kullanabilir ve hastane randevunuzu alabilirsiniz.

Öncelikle vatandaşlar tarafından daha çok tercih edilen ve daha yaygın olarak kullanılan ve elektronik ortam üzerinden sunulan MHRS uygulamasını nasıl kullanacağınızı anlatalım. Bu durumda yapılması gereken aşamalar şu şekildedir;

MHRS uygulaması üzerinden işlem yapabilmek için başlangıç olarak, www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapınız ve ardından burada açılan yeni sayfanın en sağ bölümünde yer alan ve ‘Randevu Al’ yazan alana tıklayınız.

Daha sonraki aşamada, karşınıza açılacak olan yeni sayfada yer alan ve ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ adı ile düzenlenmiş olan tabloyu göreceksiniz.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada, bu tabloda yer alan ve ‘Vatandaş Giriş Ekranı’ adı ile düzenlenmiş olan başlığa geliniz.

Hemen devamında, açılan bu sayfada; T.C kimlik numarası, şifre ve güvenlik kodu şeklinde yer alan bölümleri göreceksiniz.

Gördüğünüz bu bölümleri doldurunuz ve ardından burada yer alan ve ‘Giriş’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Bu anlattığımız aşamaları sırası ile yapmanızın ardından;

Eğer ilk defa MHRS uygulamasını kullanıyorsanız, yine bu sayfanın sol alt tarafında yer alan ve ‘Yeni Üye’ şeklinde yazan seçeneğe tıklayınız ve ardından burada sizden istenilen bilgileri istenilen alanlara yazınız. Böylece, MHRS uygulamasına kayıt olmuş olursunuz.

Daha sonra, yani MHRS uygulamasına üye olduktan ve ardından yeniden yukarıda anlattığımız aşamaları da gerçekleştirdikten sonra;

Açılacak olan sayfada yer alan; il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve doktor bilgilerinizi kendi istediğiniz ve tercih ettiğiniz şekilde seçiniz.

Devamında, bu aşamanın ardından da yine bu sayfada yer alan ve ‘Randevu Ara’ yazan seçeneğe tıklayınız.

Ardından burada yapmış olduğunuz bu randevu arama işleminizin sonucunda, sistem sizin istediklerinize uygun olan, hastane, doktor ve saat bilgilerinizi ekrana getirecektir.

Haberin Devamı

Daha sonra bu arama sonuçları içinden, size uygun olan seçenekleri işaretleyiniz ve ardından ‘Randevuyu Kaydet’ seçeneğine tıklayınız.

Bu şekilde, MHRS uygulaması üzerinden, hastane randevunuzu alıp, işlemlerinizi tamamladıktan sonra, sayfada yer alan ‘Çıkış’ seçeneğine tıklayınız ve güvenli çıkış yapınız.

MHRS uygulamasından hastane randevunuzu almanın diğer bir yolu olan Alo 182 nolu hat üzerinden yapılan işlemdir. MHRS uygulamasından, hastane randevunuzu alabilmek için ise yapmanız gereken; Alo 182 nolu hattı aramak ve karşınıza çıkan operatörün yönlendirdiği sorulara cevap vererek, randevunuzu almak olacaktır.