Gündem MHRS Hastane Randevu Nasıl Alınır? MHRS Online Üyelik İşlemleri

MHRS Hastane Randevu Nasıl Alınır? MHRS Online Üyelik İşlemleri

17.05.2015 - 12:05 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine online olarak üyelik işlemleri ile hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine nasıl üye olunur ve MHRS üzerinden online hastane randevu nasıl alınır tüm soruların yanıtı haberimizde!

MHRS Hastane Randevu Nasıl Alınır MHRS Online Üyelik İşlemleri

Sağlık Bakanlığı’nın online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik ve çok daha kolay şekilde hastane randevularını alabilmelerini imkan veriliyor. Özellikle de teknolojik yeniliklerin sağlık hizmetlerinde aktif rol üstlenmesini sağlayan Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde MHRS hastane randevu sistemi aktif olarak hizmete sunuldu. Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın online Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte vatandaşın hastane randevusu alma çilesi sona eriyor. Daha modern ve teknolojik sağlık standartlarının oluşturulduğu bir sağlık hizmetinin vatandaşa sunulabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan Merkezi Hastane Randevu Sistemi sayesinde vatandaş sadece birkaç tıkla internete bağlanabildiği her yerden hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi üzerinden kolay bir şekilde hastane randevusu alımları 7 gün 24 saat, internete erişim sağlanabilen her yerden yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi üzerinden tüm Türkiye’deki 2. ve 3. basamak kamu hastanelerinden ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinden online olarak randevu alınabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ancak vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nde online hastane randevularını alabilmeleri için Sağlık Bakanlığı’nın online randevu sistemine üye olmaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın merkezi hastane randevu sistemine üyelik işlemlerini ise dijital platformda yer alan MHRS hastane randevu sistemi üye girişi ekranında buluna ‘yeni üye’ ekranından üyelik ekranına ulaşılabiliyor. Bu üyelik ekranında vatandaşların ise ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerini girerek üyelik işlemlerini tamamlayabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde vatandaşlar randevu alımlarını yapabilmek için T.C. kimlik numaralarını ve belirlemiş oldukları parolalarını girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemine giriş yaparak, randevu alımlarını kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her alandan yapabiliyor. Dijital platform üzerinden randevu alımı imkanı sunan bu merkezi randevu sisteminde çok geniş kapsamlı olarak randevu seçimlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde ‘il’,’ilçe’, ‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini istedikleri gibi yapabilen vatandaşlar kendilerine sunulan tarih ve saat seçenekleri içerisinden istedikleri ve en uygun olan randevu seçebiliyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi üzerinden kolay bir şekilde gitmek istedikleri kentteki hastane ve kliniğin içerisinde hekim ve bölüm seçimlerinin yanı sıra hekim seçimlerini de yapabiliyor. Bu seçimlere göre sistem içerisinde vatandaşlara randevu alternatifleri hekim, tarih ve saat şeklinde sunuluyor. Eğer seçime uygun olan herhangi bir randevu bulunmuyor ise vatandaşlara çevrede ve yakında bulunan hastanelerden alternatif randevular sunuluyor. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın bu hizmetinden cep telefonları ile Alo 182’yi arayarak veya akıllı cihazlarına MHRS uygulamasını indirerek, kullanabilme imkanına sahip olabiliyor.