Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu nasıl alınır?

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu nasıl alınır?

02.10.2015 - 22:13 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu nasıl alınır

Günümüz ilerleyen teknolojisine gelişmiş Türkiye’miz de ayak uydurmuştur. Ve de birçok alanda internet hayatımızı kolaylaştırmış pek çok kamu işlemlerinde kullanılmaya açılmıştır. Hayatımıza resmen yön veren internet hemen hemen her konuda günlük yaşamımızı kolaylaştırmıştır. Fatura yatırma işlemlerimizden tutun bankaya olan kredi kartı borcumuzu öğrenme işlemine kadar internette pek çok işlemleri bulunduğunuz yerden hiç çaba sarf etmeden oturarak yapabilmektesiniz. Artık internete olan erişim ciddi anlamda kolaydır. Bu kolay erişim sağlanan sisteme de sizlerin birçok işlemlerinizi halletmeniz kolaylaştırmıştır. Bu işlemlere Sağlık Bakanlığı da katılmıştır. Örneğin hastane randevu alma hizmeti bunlardan biridir. Merkezi Sistem Hastane Randevu sistemi aracılığı ile her zaman dilediğiniz saate muayene sıranızı alma imkânınız bulunur. Bu sisteme kısaca MHRS hastane randevu sistemi denir. Bu sistem sayesinde hastanenin o çileli kalabalığından sıyrılmış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Bu sisteme erişim sağlayabilmek için öncelikle MHRS hastane randevu sistemine üye olmanız gerekir. Üye olmak içinde arama motorunuza ilk olarak ‘MHRS hastane randevu sistemi’ yazmanız yeterli olacaktır. Orada karşınıza açılan sayfada üye ol bölümüne tıklamanız gerekecektir.Sonrasın da bu sisteme üye olmanız için sizden T.C. nüfus cüzdanı bilgilerinizden bir kaçını isteyecektir. Bunları ilgili alana doğru bir şekilde girmeniz gerekecektir. Burada ki kendinize ait bilgileri doldurduktan sonra sizden sisteme giriş yapabilmeniz için bir şifre belirlemeniz istenecektir. Şahsınıza özel bir şifre belirledikten sonra da artık MHRS hastane randevu sistemine üyeliğiniz gerçekleşmiş durumda olacaktır. T.C. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi resmi sitesine girmek için ilk açılan ekrandaki sağ bölümdeki ‘randevu al’ ibaresini tuşlamanız gerekecektir.

Haberin Devamı

Sonrasında belirlediğiniz şifreyi kimlik numaranızı ve doğrulama kodunuz girdikten sonra istediğiniz sayfaya ulaşmış olacaksınız. Buraya da tuşladıktan sonra Merkezi Hekim Randevu Sistemi resmi sitesi karşınıza çıkacaktır. Sonrasında sol bölümde bulunmuş olduğunuz il, ilçe, muayene olacağınız hastane, doktor gibi alanları seçeneklerden doldurmanız gereklidir. Daha sonrasında alt tarafta bulunan ‘randevu ara’ kısmına tıklamanız gerekecektir. Bu arama işlemi başladıktan sonra sağ yanda istediğiniz doktorun randevu saatleri belirlenmiş olacaktır. Siyah kutucuktaki saatler sizden önce başka hastanın randevu aldığını sizin o saat için randevu olmadığını gösterir. Sizlerin randevu alabileceği saatler yeşil kutucuk içinde belirtilmiş olacaktır. Buradan istediğiniz tarihte istediğiniz doktordan dilediğiniz saate randevu alabileceksiniz.

İnternet üzerinden online bir biçimde sıra alabildiğiniz gibi telefon aracılığı ile arayarak da randevu almanız mümkün olacaktır. Alo 182 hattını arayabilirsiniz. Bu hattı aramak ücretlidir. Artık bu sistem ile sizler tüm vaktinizi hastanede geçirmeyecek hastaneler de aşırı kalabalıktan kurtulmuş olacaktır.