Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

07.10.2015 - 21:38 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarakonline hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını ve MHRS hastana randevu sistemine nasıl üye olabileceğinizi haberimizden bulabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay

Sağlık Bakanlığı internetin bu kadar yaygın kullanılmasından sonra internet üzerinden ve telefon ile arayarak randevu alma hizmetini devreye sokmuştur. MHRS hastane randevu sistemi adı verdiği bu sistem ile birlikte vatandaşlar artık hastaneye gitmeden internet üzerinden randevu alabiliyor. Ayrıca telefon ile alo 182 randevu alma hattını arayarak da randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı hastanelerde ve poliklinik önünde oluşan sıra ve kalabalığa çözüm bulmak için MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir. MHRS hastane randevu sistemi Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinde uygulanmaktadır. Bu hastanelerden MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte randevu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasından randevu almak için öncelikle internete giriş yapmanız gereklidir. Bir internet sayfası açtıktan sonra MHRS hastane randevu sisteminin internet sayfasına giriş yapmalısınız. İnternet üzerinden randevu alabilmek için öncelikle sisteme kayıtlı bir üyeliğinizin bulunması gereklidir. Eğer bir üyeliğiniz yok ise ilk olarak üyelik almak zorundasınız. MHRS hastane randevu sisteminden üyelik almak için ana sayfada bulunan randevu al linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranını açtıktan sonra yeni üye linkini tıklayarak üyelik alma işlemine devam edebilirsiniz. Yeni üye kayıt yapabilmek için 3 bölüm doldurmanız gereklidir. 1. bölüm kimlik bilgileri bölümüdür.

Haberin Devamı

Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi zorunlu olarak girmelisiniz. Kimlik bilgilerinizi tamamladıktan sonra ikinci bölüme yani iletişim bilgileri kısmına geçmelisiniz. Bu bölüme de cep telefonu numaranızı, adresinizi ve e-posta adresinizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra da son bölüm güvenlik bilgileri bölümüdür. Bu bölümde giriş yapmak için şifre oluşturmanız gereklidir. 2 kere olmak üzere şifreyi oluşturduktan sonra son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminizi tamamladıktan sonra tekrar vatandaş giriş ekranına yönlendirilirsiniz. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ile şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra sisteme giriş yapmış olursunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alabilmek ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. Daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirterek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sisteminden ayrıca telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. Cep telefonlarınızda veya ev telefonlarınızda alo 182 numaralı hattı arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. İlk olarak operatöre randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermelisiniz. Operatör doğrulama işlemini tamamladıktan sonra size hangi hastaneden randevu almak istediğinizi soracaktır. Randevu almak istediğiniz hastaneyi, polikliniği ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirdikten sonra operatör size uygun gün ve saatleri söyleyecektir. Size uygun olan zaman dilimini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.