Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz!

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz!

31.03.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu üzerinden online randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS üzerinden hastane randevu alabilmek için yamanız gereken MHRS’ye üye olmaktır. MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek ve detayları öğrenebilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu Sistemi İle Hastane Randevunuzu Kolayca Alabilirsiniz

MHRS hastane randevu sistemi 2 şekilde oluşmaktadır. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemi kullanabildiğiniz gibi bir de telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemi kurulurken ilk olarak hastanelerde oluşan sıraları azaltmayı amaçlamışlardır. Bu sistem kuruluktan sonra da hastanelerde oluşan sıra ve kuyruklar azalmıştır. MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte hastanelerden daha rahat bir şekilde randevu alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bu sistem ile birlikte hastaneleri rahatlatmıştır ve vatandaşlar için kolaylık sağlamıştır.

Haberin Devamı

MHRS HASTANE RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS hastane randevu sisteminden randevu alabilmek için ilk olarak internet sitesine giriş yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu bu internet sitesine giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine başlayabilmek için ana sayfada bulunan iller kısmında randevu almak istediğiniz ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz veya ana sayfada sağ tarafta bulunan randevu al linkine tıklayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sağ tarafta randevu al linkini tıkladıktan sonra vatandaş giriş ekranına yönlendireceksiniz. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunuyor ise T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi sisteme girdikten sonra güvenlik kodunu da sisteme girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Eğer üyeliğiniz bulunmuyor ise vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıklayarak üyelik alma işlemine başlayabilirsiniz. Üyelik almak için bazı kimlik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekmektedir. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi bilgileri girildikten sonra cep telefonu veya ev telefonu seçeneklerinden bir tanesini girdikten sonra sisteme giriş yapabilmeniz için bir tane şifre belirlemeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamlandıktan sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numarası ve biraz önce belirlediğiniz şifreyi girerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemi için ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. İli seçtikten sonra o ilde bulunan hastaneler karşınıza gelecektir. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra poliklinik ve hekim tercihlerinizi de belirtmelisiniz. Sistem uygun olan randevu saatlerini size bildirecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçtikten sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden randevu alabildiğimiz gibi MHRS hastane randevu sistemini telefon ile arayarak da kullanabiliriz. Telefon ile randevu alabilmek için ilk olarak cep telefonu veya ev telefonlarınızda ALO 184 numaralı randevu alma hattını aramalısınız. Aradığınız zaman sizi bir operatör karşılayacaktır ve operatör randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. T.C. kimlik numarasını verdikten sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre belirtmeniz gerekmektedir. Bir süre bekledikten sonra operatör uygun olan randevu saatlerini size bildirecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.