Gündem MHRS Hastane Randevu Sistemi ile Online Randevu Alma İşlemi

MHRS Hastane Randevu Sistemi ile Online Randevu Alma İşlemi

05.05.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine asıl üye olunur ve MHRS hastane randevu nasıl alınır tüm soruların yanıtı haberimizde!

MHRS Hastane Randevu Sistemi ile Online Randevu Alma İşlemi

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin daha profesyonel ve daha çağdaş bir düzeye getirilebilmesi ve modern bir sağlık hizmetinden tüm vatandaşların yararlanabilmesi amacı ile internet yoğun olarak kullanılıyor. Özellikle de Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda hizmete açmış olduğu MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşın, hastane randevusu çilesi sona eriyor. Vatandaş artık, Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte sabahın ilk ışıklarında hastaneye giderek uzun saatler süren zorlu sıra bekleme çilesine katlanmak zorunda kalmadan modern bir şekilde muayene olabilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde Sağlık Bakanlığı’nın dijital platformda bulunan bu sağlık hizmeti vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanan kamu kurumlarının başında gelen Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşlar artık internet üzerinden çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademedeki kamu hastanelerine, Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerine online olarak randevu alabiliyor. Böylelikle vatandaşlar çok daha modern ve çok daha çağdaş bir şekilde hastane randevularını alabilme fırsatı sunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilen veya mhrs.gov.tr adresinden ulaşılabilen MHRS hastane randevu sistemi ana sayfasındaki ‘randevu al’ seçeneği ile randevu sayfasına ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak bu sistemi kullanarak randevu alınabilmesi için vatandaşların sisteme üye olmaları gerekiyor. Dijital platformda yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sisteminde üyelik işlemleri için ‘yeni üye’ ekranından üye olunması gerekiyor. Üye olabilmek için ise vatandaşların öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘adı’, ‘soyadı’, ‘cinsiyeti’, ‘doğum yeri’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’, ‘anne adı’, ‘cep telefonu numarası’, ‘sabit telefon numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri girilmeli ve ‘parola’ bilgileri sırası ile girmeleri gerekiyor. Bu bilgiler ile sisteme üye olan vatandaşların randevu alımı için sisteme giriş işlemlerinde ise ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘parola’ bilgileri ile güvenlik kodu doğrulamasını girmeleri gerekiyor.

MHRS hastane randevu sistemi sayesinde vatandaşlar doktor seçimlerini istedikleri gibi yaparak, çok daha kaliteli ve çok daha pratik bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılmakta olan MHRS hastane randevu sistemi içerisinde vatandaşlar pratik bir şekilde doktor ve hastane seçimlerini istedikleri gibi yapabilme özgürlüğüne sahip olabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi içerisinde randevu alımı için ise ‘il’, ‘ilçe’, ‘‘hastane’, ‘semt polikliniği’, ‘klinik’, ‘klinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle seçimlere uygun olan randevu seçenekleri hekim, tarih ve saat olarak vatandaşa verilirken istenen randevu tarihi seçilebiliyor. Ancak kritere uygun herhangi bir randevu seçeneği bulunmuyor ise alternatif hastane seçenekleri vatandaşa sunuluyor.

Yazarlar